ЗАБЕЛЯЗАНО В ТРОЯН: ПОСТАВИХА ПЪТЕН ЗНАК ЗА ОПАСЕН УЧАСТЪК

А40 "Участък с концентрация на пътнотранспортни произшествия"
А40 „Участък с концентрация на пътнотранспортни произшествия“

Пътните знаци са често срещана гледка, докато шофираме по пътищата. Те изглежда са част от самия път и служат за даването на разнообразна информация на шофьори и пътуващи. Знаците са от огромно значение, поради което е важно да се  знае значението им с цел да избегне евентуални произшествия на пътя.

Пътната сигнализация и знаци ни предават различни съобщения, касаеща се за състоянието на пътя и за това какво могат да очакват шофьорите. По тази причина, ако бъдат спазвани правилно, те спомагат за поддържането на дисциплината по пътищата. Поставянето им става по начин, който да е във видимостта на шофьорите, което им помага да преценят пътната обстановка, както е описана на знака и ако се налага да променят скоростта.

Пътните знаци са част от мерките за предотвратяване на много пътно-транспорни произшествия из страната.

В Троян също има участъци, които са опасни и доста често има  се случват ПТПроизшествия. Поради тази причина  Община Троян и комисията за безопасност на движението решиха да се постави знак ,А40 „Участък с концентрация на пътнотранспортни произшествия“ в кв.Василевското по улица ‘Ген.Карцов“.

Надяваме се този знак   поне малко да спре  черната хроника от катастрофи в Троян в този район.

Related Articles

Back to top button