Троянски проход – забранен за МПС над 12 т

Времето над цялата страна е облачно.

Беклемето
Беклемето

Вятър духа в областите Търговище, Смолян, Силистра, Разград, Добрич, Варна, Видин, Шумен, Хасково, Бургас и Ямбол.  

Слаб дъжд вали в област Кърджали. Леден дъжд на АМ“Тракия“ в района на Вакарел – Мухово.

Слаб сняг вали в областите Кърджали, Монтана, Добрич, Варна, Шумен, Разград, София, Велико Търново и в районите на Антоново, Омуртаг и Боаза /обл.Търговище/; по високите места на обл.Смолян; пр.“Предел“/обл.Благоевград/; пр.“Шипка“ и Прохода на Републиката; Сливен, Твърдица и Котел/обл.Сливен/; Леденика/обл.Враца/; Студенец, Карлово, Кърнаре и Лъки/обл.Пловдив/; Кюстендил и Долна Диканя/обл.Перник/; планинската част на обл.Пазарджик; Деветак, Драганци и Прилеп/обл.Бургас/.

Пътните настилки са предимно мокри, на места заснежени, заледени и обработени.

Намалена видимост поради мъгла:

– до 50 м на АМ“Хемус“/обл.София/

– до 150 м в района на проход „Петрохан“ /обл. Монтана/.

1. Проходи:

– „Върбишки” – затворен за всички МПС;

– „Златишки” – затворен за всички МПС;

 

– „Айтоски” – отворен за всички МПС;

– „Обзорски” – отворен за всички МПС;

– „Печинско” – отворен за всички МПС;

– „Превала” – отворен за всички МПС;

– „Предел” – отворен за всички МПС;

– „Републиката“ – отворен за всички МПС;

– „Ришки” – отворен за всички МПС;

– „Рожен” – отворен за всички МПС;

 

– „Вратник” – забранен за МПС над 10 т;

– „Дюлински” – забранен за МПС над 3,5 т;

– „Котленски” – забранен за МПС над 12 т;

– „Пампорово” – забранен за МПС над 3,5 т;

– „Петрохан” – забранен за МПС над 12 т;

– „Твърдишки” – забранен за МПС над 10 т;

„Троянски” – забранен за МПС над 12 т;

– „Шипка” – забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4. Срок до 31.03.2018 г.

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. През нощта се очаква понижение на температурите. Всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим. За поддържане на републиканските пътища в готовност са около 3000 машини. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които не им се налага спешно да пътуват през нощта, да отложат тръгването за утре сутрин.

 

Необходимо е автомобилите им да са с подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват, ако е необходимо, и да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за пътуване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на

Related Articles

Back to top button