БЮДЖЕТ 2018 Е ПРИЕТ

На вчерашната сесия на Общински съвет Троян бюджет 2018 бе приет единодушно с 28 гласа „ЗА“ и 1 въздържал. Изказа  се Николай Тодоров от „Избор за Троян“, който каза, че това  един разумен бюджет. И калицията ще го подкрепи.

След него  Донка Михайлова представи бюджета. Последваха изказвания на общински съветници.

Председателят на Общински съвет Троян Петко Пенков обърна внимание, че трябва да се включат и разходите за  спортен салон в НУ“Св.св.Кирил и Методий“, за подновяване на гимнастическите уреди в детските градини. Също така припомни и за строеж на зала за тренировки на Баскетболен клуб „Чавдар“и за разширяване базата за тренировки на стадиона.

Инж.Марин Радевски бе кратък.Той говори за  постоянното увеличаване на такса битови отпадъци, което е в тежест на фирмите. Предложи вместо да се купуват две коли на старо, да се купи една, но качествена. За финал на изказването пожела успех за изпълнение на бюджета в тази юбилейна година за Троян.

Бюджетът получи положителна оценка от групата съветници на БСП. Също така вече ще има защитени детски градини и ясли, а не както досега – само училища.

Ангел Балев даде положителна  оценка Също така подчерта че трябва да има заложени повече средства за спорта и политиката . Даниел Сираков -председател на комисията по туризма изрази мнение,че не са отчетени гостите, които идват за еди ден и си заминават, за двата туристически сайта. Изказването му може да чуете

Преди гласуването се изказа и кмета на Общината, което може да видите по-долу. В него тя изрази благодарност за проявеното доверие и се извини на общинските съветници, че не е била права за рамкирането на бюджета

И така Бюджет 2018 бе приет след поименно гласуване с 28 гласа „ЗА“ и един въдържал се

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button