Д-р Валентина Александрова и инж.Марин Радевски дариха средства за закупуване на линейка за МБАЛ – Тетевен

Армен Назарян и Николай Райков

На 17 февруари в  хотел „Олимп-спорт”Тетевен се състоя,Благотворителна изложба-търг за набиране на средства за закупуване на линейка за МБАЛ-Тетевен. Картините участващи в изложбата са от личната колекция на г-н Николай Райков – управител на хотела.

Сред гостите на мероприятието бяха и народния представител от Ловешки многомандатен район д-рВалентина Александрова и инж.Марин Радевски – собственик на фирма „Калинел“, която фирма има и в Тетевен производствени цехове. Той закупи две картини.  А  д-р Александрова  направи парично дарение.

На търга  бяха още директорът на МБАЛ – Тетевен д-р Невелина Ганева, предприемачи, бившият състезател по борба – Армен Назарян и др. Комплимент на събитието беше концерт на живо в изпълнение на фолклорната певица Ива Давидова и Джовани – цигулка.

Една от картините  една от тях стана  собственост на кмета на Община Тетевен д-р Бояджиева, която за пореден път взема активно участие в благотворителна кауза. 

С този търг се постави и началото на подпомагането на МБАЛ-Тетевен за закупуване на линейка, а в него участват около 200 картини. Те ще могат да се видят в лоби бара и ресторанта но хотел „Олимп-спорт” до края на месец март. Кампанията за набиране на средства ще приключи в началото на месец юни.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button