Крадци спират влака между Ловеч и Троян

Кражба и вандализъм на прелез в междугарието Ловеч – Троян застрашават безопасността на движението на жп прелез, през който влаковете принудително ще трябва да карат с пешеходна скорост с готовност за спиране.

Служители на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) са установили днес кражба и унищожаване на релейната апаратура на прелез в междугарието Ловеч – Троян.

Вандалският акт е довел до прекъсване на действието на автоматичната прелезна сигнализация (звук и светлина) и е застрашил безопасността на движение на влаковете и моторните превозни средства, преминаващи през прелеза.

Своевременно са уведомени органите на МВР за извършеното посегателство. Предприети са необходимите действия по ремонтиране на повредената апаратура като се очаква те да приключат до 23 февруари, когато ще бъде възстановено и нормалното функциониране на прелеза.

Дотогава, с оглед подсигуряването на безопасността на движение на моторните превозни средства, влаковете ще преминават през прелеза със скорост 15 км/ч, с готовност за спиране, и подаване на звуков сигнал, съобщиха от НКЖИ.

От компанията призовават водачите на моторни превозни средства да преминават през прелеза в междугарието Ловеч – Троян с повишено внимание.

НКЖИ предупреждава за изключителната обществена опасност от посегателствата над елементи и съоръжения от железопътната инфраструктура.

Освен нанесените материални щети, кражбите водят до застрашаване на сигурността на движение на влаковете и могат да доведат до произшествия и инциденти с непредвидими последици. 

КАНАЛ3

Related Articles

Back to top button