„МАРТЕНИЦА С КАУЗА’ НА ЮНЕСКО И В ТРОЯН

 Учениците от СУ „КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ “ – Троян се включиха в Националния конкурс „Мартеничка с кауза“ организиран от Национален научен експедиционен клуб ЮНЕСКО. Целта на конкурса е да възпита чувство на социална солидарност сред подрастващите и да набере средства за подпомагане на деца с онкологични заболявания На 22 февруари във фойаето на първия етаж на троянското училище бе особено оживено. Момичетата от Детския парламент – Исмерай Узунова, Илина Йотова, Симона Стефанова, Стефани Лалева, Десислава Доневска, Пламена Найденова, Пламена Койновска и техният „гид” преподавателката им Анелия Иванова бяха подредили на красиво украсените маси прекрасни сладкиши, соленки, и страшно много мартеници. Малки и големи красоти бяха сътворили деца, майки, баби, учители. Всички сладки се продаваха на символични цени, а мартениците имаха рзлични цени, но се продаваха като топъл хляб.

Иванка Цекова
директор на училището

Директорката на училището Иванка Цекова закупи една голяма красива мартеничка за кабинета си. Нейният пример последваха и други – учители и от персонала на школото. В крайна сметка на този базар се събраха 317 лв. Ученическият съвет ще преведе по банковата сметка на „Мартеничка с кауза“ към Юнеско 300лв, съобщи Анелия Иванова. А двигателите на този базар, момичетата от парламента, изразиха огоромно задоволство от това, което правят.

Поздравления за всички участвали в тази благородна кауза.

Нека припомним на читателите, че учениците от СУ“Васил Левски“ Априлци също ще изпратят средствата от продажбата на мартеници за тази кауза на Юнеско

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button