Миховски покани „Заедно в доброто” в парламента

Народният представител Иван Миховски покани днес в НС приятелите си от инициативата „Заедно в доброто”. Троянските деца и техните родители са с нова благотворителна акция, за която „продават” изработените 6000 мартенички. 

Те са дело на 9-годишните Елица Павлова, Галина Василева, Магдалена Пежгорска и Мартин Арсов и 7-годишната Деница Маринова. Към троянските добротворци за втора година се присъединява и семейство Сребрина и Светльо Спасови от Разград, изработили за каузата 1000 мартенички.

„Заедно в доброто” тази година има амбицията да осигури мултифункционален енергиен генератор и инструментите към него за детската хирургия в „Пирогов”. Уредът обединява две технологии – ултразвук и адванс биполярна и позволява надграждане, като служи за рязане, манипулиране и тъканна сензитивност”, обясни Йовка Добрева, майка на Мартин, която придружава добротворците навсякъде. По думите й тази година целта е да се съберат 24 000 лв.

Днес да поздравят децата и да си купят мартенички дойдоха и председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, и Председателят на НС Цвета Караянчева, много народни представители от всички парламентарни групи, журналисти и гости в парламента.

С подобна своя инициатива от миналата година малчуганите осигуриха необходимите средства и дариха на детска хирургия на болница „Пироговнови хирургични инструменти.

Народният представител от ГЕРБ Иван Миховски подкрепя всички инициативи на децата до момента. При предишното им гостуване в НС по покана на ловешкия народен представител председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов удвои събраната от децата сума от 8000 лв и събраните общо 16 000 лв те дарите на Онкохематологията в София, където от коварната болест се лекуват деца от цялата страна.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button