Момиче от Троян спечели награда от престижен кино фестивал

 За трета година се провежда  фестивал на мобилното кино“КИНО В ДЛАН“.

„Кино в длан“ е първият фестивал за филми, заснети с мобилни телефони, организиран в нашата страна. Той е обърнат към младите, независими филмови творци, готови да експериментират с модерните технологии.

Първото издание на фестивала се проведе в навечерието на 160-та годишнината от основаването на Народно читалище „Добри Войников–1856“ и на 90-ата годишнината от началото на организираното кинолюбителско движение в гр. Шумен. В крайния срок за подаване на готовите филми бяха получени над 120 заглавия, от които в съответствие с регламента до участие в конкурса бяха допуснати 107. Преобладаващата възраст на участниците във фестивала беше между 13 и 28 години, като повечето филми бяха създадени от творчески екипи от по няколко човека и по този начин общият брой на участниците надхвърли 500.

 

Мария Бойновска, от 12А клас на СУ“Васил Левски“Троян, решава да участва  в това трето издание на фестивала в категория „Анимация“. Речено-сторено. Праща го в интернет сайта и след щателно журиране  от комисията в състав: председател д-р Александър Донев и членове проф. Валери Чакалов, доц. Юрий Дачев.  Явор Попов и Антон Митов определи да даде Награда за анимационен филм  – Кандидат-студент  на Мария Бойновска 

 В събота ,10.02.2018 бяха връчени наградите на официална церемония. По този повод днес се срещнахме с Мария за да я поздравим за успеха.Тя ни разказа,че изобщо не било трудно да си направи филм-анимация. Филмите били доста, но  се радва,че е взела награда. Филмът ще можем да видим след месец в сайта на фестивала.

https://mkino.org/

Related Articles

Back to top button