Наркотици, оръжие и издирвани превозни средства бяха открити в частен дом в Ловеч

На 6 февруари, за времето от 06:00 часа до 13:00 часа от служители на полицията в  Плевен и техни колеги от ОД на МВР-Ловеч са извършили претърсване и изземване на адреси на територията на област Ловеч.

чОт къща в село Изворче и апартамент в град Ловеч, обитавани от 39-годишен, са намерени и иззети бяло кристално прахообразно вещество, един брой боен пистолет „Макаров“ – кал. 9 х 18 със заличени серийни номера, с монтирана муфа на цевта за поставяне на заглушител в комплект с пълнител и един брой боен патрон – калибър 9 х 18 в него, гладкоцевна ловна пушка – тип „Тек“ – кал. 12 с надпис „Special 12“ – без сериен номер; 17 броя ловни патрони – 12 калибър, един брой стъклена колба с диаметър 7 см. и височина 10 см., съдържаща бяло кристално прахообразно вещество.
В хода на претърсването в двора на къщата в село Изворче е установен лек автомобил „БМВ“, обявен за издирване с телеграма на ГДНП – София, като предмет на престъпление по чл. 206 от НК /обсебване/. В гараж на същия имот е установен кросов мотоциклет „Априля – 125“, без поставен регистрационен номер, обявен за издирване в ШИС с държава инициатор Република Италия и шенгенски идентификатор от 2009 година като предмет на престъпление.

Двете инкриминирани МПС са иззети от служители на РУ – Ловеч. От изготвените експертизи от служители на сектор БНТЛ при ОДМВР – Плевен е установено, че откритото и иззето от дома на 39-годишния бяло кристално прахообразно вещество е метамфетамин, с тегло 2,8 грама, а оръжията са огнестрелни по смисъла на закона и са годни да произвеждат изстрел с иззетите към тях боеприпаси. Работа по случая продължава под ръководството на прокурор от Плевенската прокуратура.

Related Articles

Back to top button