ОТБОРИ ОТ  ОУ‘ИВАН ХАДЖИЙСКИ‘ ПЕЧЕЛЯТ ПРИЗОВИ МЕСТА

Четвъртокласници от ОУ „Иван Хаджийски“ Троян се занимават активно с шахмат. Това са Петър Игнатов, Васил Марковски, Любомир Ангелов и Симона Петкова. Преди дни участваха и в състезание по шахмат, което беше част от Ученическите спортни игри, организирани от община Троян.

В същото състезание участваха Виктория Ченковска (7A клас), Иван Мераков (7A клас), Йоан Дисански (7A клас) и Янко Георгиев (6A клас), които бяха в отборът по тенис на маса и извоюваха престижното трето място. „Не беше лесна надпревара“ – споделят децата и разказаха, че в този вид спорт най-атрактивно е да „забиваш“ ударите и да печелиш точки.

 Тенесистите и шахматиситите  се  подготвиха за участието в състезанието в часовете по физическо възпитание и спорт, който се провеждат от Весела Миревска. Шахматистите  се отдават на любимата стратегическа игра по всяко време  

Виктория Ченковска (7A клас), Иван Мераков (7A клас), Йоан Дисански (7A клас) и Янко Георгиев (6A клас),
Виктория Ченковска (7A клас), Иван Мераков (7A клас), Йоан Дисански (7A клас) и Янко Георгиев (6A клас),

и навсякъде.ОУ“Иван Хаджийски“ разполага с 3-D шахматни фигури, които понякога подреждат на двора. Те са истинска атракция за децата. Всички с голямо удоволствие движат фигурите по импровизираното шахматно поле.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button