Проходът„Троянски” е   затворен за всички МПС

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА:

Температурите са в интервала от –10° до +4°. Времето над страната е облачно. Слаб до умерен е вятърът в областите Бургас, Варна, Видин, Враца, Русе, Силистра и Хасково и Ямбол.  Слаб е дъждът в района на Церово /обл. Бургас/. Снеговалеж има в областите Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Монтана, Плевен, Русе, Силистра, Сливен, София и Ямбол. Пътните настилки са мокри, на местата със снеговалеж, в планинските и усойни райони – частично заснежени, заледени и обработени.

Проходът„Троянски” е   затворен за всички МПС

Над 600 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия. През нощта срещу понеделник се очаква рязко влошаване на времето, усилване на валежите и понижение на температурите от силния североизточен вятър. Възможни са виелици и снегонавявания.

Прогнозата на метеоролозите е за силен снеговалеж в Западна и Северна България, както и в Рило-Пиринската област.

При рязко влошаване на времето ще бъде ограничавано движението на тежкотоварните превозни средства, а там където се налага заради силния вятър и снегонавяванията, трафикът ще се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да отложат тръгването си в следващите 24 часа, ако то не е спешно.

Необходимо е автомобилите им да са със заредени резервоари, течност за чистачки, подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват, ако е нужно, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“.

Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

 

Related Articles

Back to top button