Снегопочистващата техника на ОП „Комунални услуги“ работи при непрекъснат режим на работа в Троян

Актуална информация за пътната обстановка в община Троян към 09:00 ч. на 27.02.2018 г.

Всички улици и пътища на територията на община Троян са проходими при тежки зимни условия. Снегопочистващата техника на ОП „Комунални услуги“ работи при непрекъснат режим на работа през цялата нощ. Основните усилия бяха насочени към обработка със сол и калциев хлорид на заледените терени в рисковите участъци в града – мостове, кръстовища, стръмни улици. Поради тежките условия, част от участъците бяха обработвани на ръка. Предстои по-късно през деня да бъдат уширени второстепенните улици.

улицата пред Детска градина"ЗДравец"
улицата пред Детска градина“ЗДравец“

Детските градини и училищата започнаха нормален учебен процес. Затруднение имаше с предвиждането на пътуващите ученици към ОУ „Иван Хаджийски“, обединено училище „Иван Вазов“, с. Дебнево и ОУ „Васил Левски“, с. Орешак.

В началото на деня започна почистването на тротоарите, първо около детските градини и училищата. Част от тротоарите се почистват с роторни снегорини. В съответствие с изискванията на Наредба 1 на Община Троян гражданите и фирмите носят отговорност за почистване на тротоарите пред сградите, които обитават. (При възможност гражданите да струпват снега в зоната на тротоарите, а да не го изхвърлят на уличните платна).

All-focus

Общо на територията на общината се почистват: 109 км. общинска пътна мрежа, с 6 бр. машини; 257 км. улична мрежа в селата с 11 машини; в град Троян  се обработват 53 км. от 5 машини.

 

Община Троян

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button