Станимир Беломъжев спечели бронзов медал от Европейското първенство в България

 

руснаците Андрей Ламов и Едуард Хренников
Станмир Беломъжев(вдясно) и руснаците Андрей Ламов и Едуард Хренников-снимка БЛИЦ СПОРТ

В местността Куртово (община Велинград), в посока Белмекен  се проведе  Европейското първенство  по оринетиране Участваха над 300 състезатели от 19 държави в различни дисциплини и възрасти.

Световният шампион в ски ориентирането Станимир Беломъжев спечели бронзов медал от Европейското първенство, на което България беше домакин. Тачо, който е трикратен първенец на Стария континент, финишира трети в средната дистанция днес, след като вчера заедно с Антония Григорова завършиха на четвъртото място в смесената щафета.

 Спортист№ 2 от Троян имаше реален шанс да завоюва златото днес, но допусната грешка му коства успеха. Руснаците Андрей Ламов и Едуард Хренников – многократен световен шампион в ски ориентирането. завоюваха първото и второто място

„Съжалявам, че взех само един медал в трите старта, които имах на домакинското Европейско. Най-много ме боли за случилото се днес, защото щях да спечеля златото, ако не бях допуснал грешка на 13-ата контролна точка (б.р. – от 20 контролни точки). Това ми коства 1 минута изостване, а в крайното класиране съм на 47 минути след победителя Ламов“„В първите ми два старта от Европейското условията бяха доста тежки, тъй като времето беше топло, кишата беше брутална и много ни затрудняваше. Тази нощ скова и трасето се заледи за днешния старт, а аз обичам твърдите писти. Условията позволиха да разгърна потенциала си и усещах как печеля златото, но тази грешка обърка нещата…“, добави Тачо пред медиите  Той благодари на публиката, която бурно подкрепяше не само него, а и другите родни ски ориентировачи.

снимка БЛИЦ СПОРТ

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button