Троянци показаха как се играе футбол в Сърбия

Спортната зала в Димитровград , Сърбия

В петък, 02.02.2018, от 17.00 часа в спорната зала в Цариброд(Сърбия) започна Международен турнир ЦАРИБРОД КЪП 2018 по футбол на малки вратички. Турнирът беше организиран от БАМФ

Да припомним, че  през  декември 2017-та в Троян се състоя традиционния турнир по футбол на малки вратички за купата на Кмета. Победители станаха „Куршумите“ с подгласници“Спортинг“ и  „Атлетикс“ Първите два отбора придобиха правото  да участват в този престижен турнир

Куршумите
Куршумите с треньор Боян Иванов

Участваха 16 отбора, разделени на 4 групи. 15 от отборите са бяха български, към тях се присъедини „Балкански“  от Сърбия. В група А бяха отборите: „Балкански“ Сърбия, „МФК-Булгари“София, „Шерифа тийм“ Плевен и троянския отбор воден Боби Иванов -„Куршумите“, който води със себе четиринадесет футболиста.

Във втората – B група: три отбора от София -„Вила Марк“София, „Динамо“, „Полиграфия“, и врачанския отбор „Полиграфия“. В третата-  C група са отборите на Ловеч“Ловеч“, „ВИК“Плевен и още два софийски тима-“PMPBuild Invest”и „Милки груп БИО“

Спортинг с треньор Мариян Манджуков
Спортинг с треньор Мариян Манджуков

Троянският Спортинг с треньор Мариян Манджуков бяха  заедно в четвъртата група  с отборът от Самоков със същото име и последните два софийски отбора-ПФК“Чичовци‘ и „Дартанян“

В петък и събота (2 – 3 февруари) отборите изиграха срещите на системата всеки срещу всеки. До четвърт финала отидоха първите два  тима в групата. “Куршумите“ нямаха късмет и се наредиха на трето място с две загуби и една победа. Въпреки много добрата, комбинативна и  мъжка игра „Куршумите“ не можаха да преодолеят „Балкански“ Сърбия(4-2), „МФК-Булгари“София(4-2), а победиха„Шерифа тийм“ Плевен с 3-2.  Интересен е  факта,  че  при 3-2 за  Булгари съдията е отсъдил червен картон за Владислав Трифонов и така до края на полувремето отборът е бил на терена с 4 -ма играчи. Момчетата са играли страхотно, но явно класата и опита си оказват вличние и нашите падат с 2-4 от софиянци.

Международен турнир по футбол на малки вратички

Късметът и много добрата игра (според Боби) на Спортинг се  е отразило  в класирането на групата и те заеха  първото място с 3 победи над : „Самоков“ и  два софийски отбора-ПФК“Чичовци‘ и „Дартанян“.

В неделя те имаха среща  с втория от група C на четвърт финал ,“PMPBuild Invest” София. Мачът завърши 1-1 след червен картон за Тонислав Петков  и некоректно съдийство. При изпълнение на дузпи нашите загубиха с 4-5. “PMPBuild Invest” София грабнаха Купата в Цариброд.

За Спортинг голмайсторите са Голмайстор е ТОНИСЛАВ ПЕНКОВ-
отбеляза 8 ГОЛА. Ивайло Камарашки е с най-много вкарани топки в мрежата на противниците -4, следван от Тонислав Петков, Даниел Данов, Илиян Илиев.  За ‚Куршумите‘ са Боян  Иванов(3), Милен Ганев(2) и Владо Трифонов(1) Всички троянски  участници в този турнир са  пряко свързани с футболния отбор „Чавдар’. Едни са треньори , други  футболисти. Важно е,че  троянската футболна школа върви по правилен път. И успехите не закъсняват.

Впечатленията на групата футболисти е, че залата в Цариброд е уникално спортно съоръжение. Сприятелили са се с колеги от други градове. Обменили са опит. Обстановката е била спокойна.

Related Articles

Back to top button