ТРОЯН ВЗЕ АКТИВНО УЧАСТИЕ ВЪВ ВЪЗПОМЕНАТЕЛНОТО ФАКЕЛНО ШЕСТВИЕ В ЛОВЕЧ

Снощи се проведе Възпоменателно факелно шествие  в Ловеч 145 години БЕЗСМЪРТИЕ”, организирано от „Ловчанци” по случай навършването на 145 години от гибелта на Васил Иванов Кунчев – Левски

По данни на ОД на МВР Ловеч е имало около 3000 човека. Без нарушения на обществения ред е преминало шествието.  Ловчанци на Фейсбук страницата си благодариха на всички, които са помогнали за осъществяването на това събитие.  Имаше и троянското участие. Община Троян предостави  сцената  , а членове на НД „Традиция“ РК „34-ти троянски пехотен полк“ Априлци-Троян

Ето какво написаха  Ловчанци:

БЪЛГАРИЯ Е ЖИВА!
Има надежда за Ловеч!

Уважаеми съграждани ловчанци, сънародници от близо и далеч, гости от чужбина,

През изминалата вечер всички ние доказахме, че Родината ни е жива и все още има надежда за нашето бъдеще!
Снощи, за пети пореден път, станахме свидетели на едно силно въздействащо и запомнящо се Възпоменателно факелно шествие – „145 години БЕЗСМЪРТИЕ”, организирано от „Ловчанци” по случай навършването на 145 години от гибелта на Васил Иванов Кунчев – Левски.

Въпреки дъждовното и студено време, въпреки делничния ден, над 2500 души излязоха по улиците на Революционната столица на България, за да покажат кой е Левски и защо е пожертвал живота си в името на бъдещите поколения! Във възпоменателното факелно шествие се включиха множество малки дечица, ученици, родители, възрастни хора, дошли от близо и далеч, за да разпалят заедно искрата в сърцата си и да извървят пътя на безсмъртието обединени. Такива, каквито трябва да бъдем във всеки един ден от годината!
Благодарим на всички наши сънародници и гости от чужбина, участвали във факелното шествие „145 години БЕЗСМЪРТИЕ”. Щастливи сме да виждаме толкова много впечатлени дечица и вярваме, че всеки един от Вас е изпитал тръпката от това внушително събитие. Апостолът бди над Революционната си столица!

Благодарим на всички съпричастни с нашата кампания за набиране на средства, без която отдаването на почит към Апостола не би могло да се превърне в реалност, или поне не по този начин! В това се крие независимостта на това гражданско събитие, като по този начин ние отстояваме целите и идеалите си пред всяка трудност и всеки недоброжелател! От народа – за народа!

Благодарим и на всички онези над 160 доброволци, които пожертваха свободното си време и допринесоха по един или друг начин за реализирането на всички детайли от това събитие!

Благодарим на Митю Гайдаря и неговия ученик Tsvetoslav Toshev, които допринесоха със своите каба гайди за невероятната обстановка на това събитие!

Благодарим на прапраправнуците на сестрата на Левски, Яна – Михаил и Яна, че станаха част от нашето честване за пореден път!

Благодарим за участието на всички наши съратници от:
НД „Традиция“ РК „Васил Левски“ – Ловеч
НД „Традиция“ РК „34-ти троянски пехотен полк“ Априлци-Троян в снимки
НД „Традиция“ РК „Васил Ганчев-Плевналията“ – Плевен
НД „Традиция“ РК „Капитан дядо Никола“ – Трявна
НД „Традиция“ РК „Тодор Комитата“ – с. Лесидрен

Благодарим и на местните ансамбли, които се включиха в шествието и ни помогнаха с реквизит:
Фолклорен Танцов Ансамбъл „Магия“/Folklore Dance Ensemble „Magic“
Фолклорна формация Елит
Народно читалище „Бяла Анаста – 2016“ гр. Ловеч
Бяхте страхотни!

Благодарим на нашите гости, които ни подкрепиха в провеждането на това събитие:
Отечество
Историограф
Български Национален Съюз
НФК „Берое”

Благодарим на Design Studio „Refresh“ Lovech за предоставянето на печатни материали за събитието!
Благодарим на RainbowMusic за озвучаването!
Благодарим на MobiMax за предоставянето на радиостанциите!
Благодарим на Община Троян за предоставянето на сцена!

Благодарим на всички медии, които отразиха тазгодишното събитие!

И не на последно място – благодарности към петчленния екип на Ловчанци, които поеха основната тежест за организирането на Възпоменателно факелно шествие – Ивайло Енчев, Валентин Николов, Калин Голийков, Марино Лачев, Тодор Иванов. За това, че пожертваха всичкото възможно време на света през последния месец в името на това събитие!

Благодарим!
Жив си, Апостоле!
(1837 – ∞)

СНимка:Ганчо Чурков

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button