АМАТЬОРИТЕ НА ЧАВДАР ТРОЯН РАЗБИХА ГАБРОВЦИ

Днес във Велико Търново на стадион „Ивайло“ се състоя първия мач от 1/4 финала на BGO баскетболна лига между аматьорите на Чавдар Троян и Технически университет Габрово. Мачът завърши с тотална победа за троянци с 85:48.Мачът започна вяло и слабо. Нашите  дадоха шанс на по-младите им колеги да  имат преднина  в първата четвърт и началото на втората. Малко  преди почивката  резулатът бе вече 44:24 в полза на любителите баскетболисти  от Троян.

През  третата и четвъртата части отборът на керамичната столица направи показна игра на габровските младежи за точна стрелба, правилна екипна стратегия как  да се запазят силите до края на мача С точния изстрел на №12 Венци Кукенски срещата завърши с разгромяваща победа в този мач с разлика 37 точки.

На  Георги Ненов, Герман Гачевски, Венцислав Кукенски, Илия Павлов и Владимир Босев   и др им предстои  тежка среща-реванш с ТУ Габрово. Ако отново победят направо отиват на полуфинали. По-лошият вариант за троянци  е да позволят на младите от Габрово да ги победят във реванша на 01.04.2018. Тогава ще има трети мач, който ще  реши на 1/2 финал кой ще играе.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button