ДЕТСКИЯТ ОТБОР НА ФУТБОЛЕН КЛУБ“ЧАВДАР’ ТРОЯН ЩЕ УЧАСТВА ВЪВ ВЕЛИКДЕНСКИ ТУРНИР

От 01.04.2018   град Дряново ще бъде домакин на второто издание на Великденски футболен турнир за деца в три възрастови групи.

То е  е включено в спортните календари на Община Дряново, ФК „Локомотив 1927“ Дряново, както и в календара на БФС. 

Общо 32 отбора от региона и страната в три възрастови групи, ще премерят сили в турнира: 
Футбол 5 – деца родени след 1.01.2009 г. 
футбол 7 – деца родени след 1.01.2007 г. 
футбол 9 – деца родени след 1.01.2006 г.
Младите футболни надежди на България ще покажат своята класа на обновените спортни бази – стадион „Локомотив” в Дряново и стадион „Републиканец” в село Царева Ливада. 
Тази година, патрони на турнира са З.М.С. и голмайстор на ПФК „Берое“ Стара Загора – Петко Петков и най-успешните дряновски футболисти националите – героят от САЩ`94 Пламен Николов и треньорът на „Етър“ Велико Търново – Станислав Генчев, както национала от близкото минало Благой Георгиев, съобщават местните медии.
Участие потвърдиха, освен  детския отбор на Чавдар Троян  още футболни школи от всички краища на България – София, Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Русе, Дупница, Хасково, Добрич, Шумен, Балчик, Габрово, Велико Търново, Горна Оряховица, Трявна, Севлиево и много други.
Официалното откриване ще бъде в неделя на 1.04. от 12:00 часа на стадион „Локомотив“,а финалът и награждаването на турнира е в сряда 4.04. от 14:00 часа.
Отборите са разделени 2 групи по 7 отбора. Всеки тим играе всеки  срещу всеки. На полуфинал отиват първите два отбора, които ще играят 1-я от А с 2-т от Б . Тимовете, които  са на 3и4 от предварителните групи ще играят за 3 и 4 място на същата система както и първите два отбора.
Възпитаниците на Димитър Колев и Владислав Трифонов, които пътуват днес за Дряново са: Максим Минков, Петър Игнатов, Пламен Ковачев, Александър Мошеков, Добромир Пенев, Пламен Димитров, Антон Цочев, Ивайло Томчев, Ивелин Бошнаков, Борис Иванов, Богомил Косев, Преслав Пенев, каза председателя на управителния съвет на футболен клуб“Чавдар“
Колев още сподели,че децата са подготвени, но все пак трябва всичко да се очаква.Това е турнир за придобиване на опит и сверяване на часовниците с другите футболни школи.
В Троян на 31.03.2018 от 15 часа на  стадиона  започва първият кръг на пролетния полусезон на Зоналното първенство по футбол. Троянци ще играят с отбора на Тетевен“Вежен“
 
УСПЕХ И ОТ НАС И ФЕНОВЕТЕ НА  ТРОЯНСКИТЕ ФУТБОЛИСТИ
 
 
 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button