ОТ ПЛЕВЕН ДОЛЕТЯ БЛАГА ВЕСТ ЗА УСПЕХИ НА ТРОЯНСКИ УЧЕНИЦИ

В Плевен на 23 и 24 март 2018  се състоя регионален кръг на Национално състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“. Организатори бяха Министерството на образованието и науката, Регионалното управление на образованието. Професионалната гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ в града бе домакин на проявата. Участва и отборът  при Професионална гимназия по механотехника Троян в състав: Ивилин Стойчев, Пламен Найденов, Николай Тонев и Христин Гатев с ръководител инж. Мариан Шейтанов.  Ученици от единствената гимназия с дуално обучение в балканския  град имаха сериозна конкуренция   от другите сродни училища от Плевен, Свищов, Левски, Червен бряг, Ловеч, Кнежа, Горна Оряховица и Стражица.

Състезанието се състоя в дава етапа. Теоретичен-чрез тест бяха оценявани техните знания. На вторият, практическия етап възпитаниците на инж.Шейтанов показаха много добри умения и резултатите бяха  налице. 

Нашите момчета обраха награди във всички категории. Те заеха второто място в комплексната класация и първо място в категория :“Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС.  Ивилин Стойчев се окичи със сребърния медал  в индивидуалната надпревара за най-добър млад автомонтьор.

Троянци чистят снега от полигона преди старта на състезанието за най добър водач
Троянци чистят снега от полигона преди старта на състезанието за най добър водач

Съотборникът му Николай Тонев в състезанието за най-добър млад водач на МПС зае третото място, въпреки   трудните зимни условия. Преди старта  му     се наложи да ринат снега за да покажат своите умения като шофьори.

Сега е момента да отправим благодарността от името на ръководството на професионалната гимназия към всички преподаватели  от катедрата по автотранспортна техника в ПГМЕТ в състав -инж. Мариан Шейтанов, инж.Милен Радков, инж. Богдан Койновски, инж. Петър Комитов и Йордан Кирилов, които с професионализъм и опит подготвят младите техници. И им доказват, че са тръгнали в правилната посока

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button