ОУ „ИВАН ХАДЖИЙСКИ“ – ДОМАКИН НА ДЕТСКИ ПРАЗНИК „ЛАЗАРИЦА”

Община Троян, Сдружение „Българка – Троян”, Народно читалище „Наука – 1870 г.“ и ОУ „Иван Хаджийски“ви канят заедно да отпразнуваме Лазарица.

Празникът е за всички деца от различни възрастови групи,

Момичетата ще могат да участват в традиционното Лазарско дефиле.

А всички ще имат възможност да правят апликация с хартия или природни материали на лазарска кошница или букет. Организаторите ще осигурят цветна хартия, картон, лепило. Участниците могат да си носят природни материали, шаблони, цветя.

За дефилето лазарките ще трябва да отговарят на следните  условия: да са облечени в народна носия, с характерната украса на глава и с кошница, както и да имат знания (песни, стихове) за пролетните фолклорни празници.

За най-оригиналната лазарка ще има специална награда.

По време на празника ще има апликация с хартия или природни материали. Могат да участват всички  – и момичета и момчета, които желаят да апликират лазарска кошница или букет. Организаторите ще осигурят цветна хартия, картон, лепило. Участниците могат да си носят природни материали, шаблони, цветя и друго необходимо.

Ще бъдат наградени и участниците в конкурсите за изработване на Кукла – лазарка и на литературна творба на тема „Да разкажем на Европа за Лазаровден“ (срокът за предаване на материалите до 27. 03. 2018 г., включително, в ОУ „Иван Хаджийски“).

Празникът ще започне в 11.00 часа, събота, 31.03.18 г. в двора на ОУ „Иван Хаджийски“.

Записване за участие в Лазарското дефиле – в 10.30 часа, на място.

Снимка-ОУ“Иван Хаджийски“

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button