ПОБЕДА СЛЕД ПОБЕДА ЗА ЮНОШИТЕ НА БК“ЧАВДАР“ТРОЯН

В спортната зала „Орловец“ Габрово днес, 29-ти март, се проведоха срещите заключителния етап в регион Добруджа и Мизия от 1-5 място,юноши 19Николай Маринов, Леонид Бажанов, Цветомир Яков, Мирослав Славков, Габриел Йонков, Васил Найденов,Цветомир Моновски, Румен Илиев, Мартин Шкодров, Димитър Павлов и Радослав Иванов разгромиха съперниците си от Ънстопабъл (19)-83:39и Доростол (19)-83:71 Тези срещи са от втория кръг на шампионата. И така се изкачиха на първото място с 4 победи от 4 мача.

В първия кръг те победиха габровските юноши от Чардафон Орловец  с 77:35 и Спартак Плевен с 87:32, когато Троян бе домакин .

Как се стигна до тези  победи разказва техния треньор Лъчезар Диков. Той  с гордост сподели,че юношите на БК“Чавдар ‘Троян са играли много мъжки. Борбата е за била всяка топка и с бързи контраатаки , добра защита са победили своите съперници. С техните набори от Ънстопабъл срещата е била по-лесна .Нашите момчета са победили с близо 50 точки разлика

С отборът на Доростол, който в момента е на 2 позиция след нашите и считан за фаворит, мачът е бил доста тежък. Равностоен противник и равностойна борба. Непрекъснати изравнявания. Но троянци не са позволили да бъдат победени благодарение на добрата подготовка, екипна борба и  точната стрелба, казва с радост Диков.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button