13-то , но не фатално издание на церемонията за ПРИЗ“Николай Ганков“

На Международния ден на театъра 27 март за рекордния тринадесети път в Община Троян, по идея на инициативен комитет „Николай Ганков” и с любезното съдействие на „Народно читалище ”Наука-1870 г.”, в АРТ Клуб – гр. Троян ще се проведе церемонията по връчване на признанието за цялостно творчество, дух, достолепие и голямо сърце – приз „Николай Ганков” за всеотдайност в областта на културата, изкуството и духовните ценности.

Един Приз без състезател елемент и финансов характер, връчван на личности с голям принос за развитието на културният живот в Общината през годините. Отличие, което е знак за големите творчески качества на неговите носители, тяхната вяра и стремеж към истина и доброта. Един Приз, с който искаме да покажем, че все още има достойни хора, на които да кажем „Браво!” и „Благодаря!”.

И тази година церемонията ще започне с авторска постановка, наречена „Театрален пиано бар 2” – поезия и проза по текстове на Илия Ганчев, Ивайло Иванов, Дамян Дамянов, Веселин Ханчев, Йордан Радичков, Марко Семов и Хорхе Букай. В творческата вечер по сценарий и постановка на Христо Ганков ще участват музикален дует „Фантазия“ – Амория Маркова – пиано и Мариета Куцарова – флейта, както и актьорите от Читалищния театър Христина Петрова, Венелин Йорданов – Хъша и Радой Стойчев.

Всичко това, както и кой ще вземе почетния плакет и кой ще бъде тринадесетия носител на приз „Николай Ганков” за всеотдайност, ще разберете ако посетите „Театралния пиано бар“ с вход свободен в АРТ Клуб – гр. Троян на 27 март /вторник/ от 18.00 часа.

Христо Ганков

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button