ДВЕ ЗАГУБИ И ЕДНА ПОБЕДА ЗА ПОДРАСТВАЩИ ТРОЯНСКИ ФУТБОЛИСТИ

Ивайло Тончев-голмайсторът

Подрастващите  троянски футболисти от групите Футбол 7  и 9 бяха домакини на  срещите с връстниците им от Фортуна Плевен, които са начело във временното класиране.И двата мача започнаха

Футбол 7

с точни попадения на противниците ни още в първите минути. Седмиците от Троян играха с голям хъс и Ивайло Тончев №10 вкара почетния гол за нас.  Много тежък мач бе и за двата отбора. Заслужено плевенчани спечелиха  с 2:1

 

Футбол9 и треньоритеВладислав Трифонов (вляво)и Димитър КОлев

Момчетата от набор 2009-10  много бързо се предадоха след падналите в първите  минути голове след  грешка в защитата и вратаря. Останалите 50 минути треньорът на Фортуна експерментираше разни варианти и беше спокоен до края на мача. Самият той сподели,че за него този мач  е бил ясен. Троянските  деца  са играли без хъс и сякаш се бяха примирили с този резултат. И третият гол внашата врата бе резултат от играта им.

Фортуна 7

Димитър Колев председател на Управителния съвет на футболния клуб сподели,че децата играха много мъжки. Макар,че  проспаха първото полувреме от 15 минути, после   показаха техника и умения. Но все пак класата на плевенските футболисти е по-висока, условията за трениране също са различни от нашите. Във финансово отношение също. Но това не оправдава вялата игра на момчетата от Футбол9. И ще трябва да се положат усилия много в насоката за преодоляване на такива моменти  като този мач, каза още Колев веднага след мача.

Фортуна 9

Разговаряхме и с треньорите  от Фортуна. Те първо благодариха за топлото посрещане в балканския град, за перфектната организация  и много добре поддържания терен.  Треньорът на 7-те похвали играта  на нашите момчетата, за борбата им. “ Много ми хареса енергията на троянчетата.  Много добър мач стана.“ Направи впечатление, че веднага след срещата треньорът и възпитаниците му анализираха мача. „Целта на  този светкавичен анализ е, да  можем веднага да видим грешките и да предложим варианти да не се повтарят. За мен това е правилен метод и чрез него имаме успехи“, сподели плевенчанинът.

Детския отбор на Чавдар Троян спечели служебно с 3:0  защото техните набори не дойдоха в Троян по субективни причини.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button