И В ПЛОВДИВ ЗАГОВОРИХА ЗА ТРОЯНСКОТО МЕХАНО

Радостин Михайлов, Теодор Войнаков и Йордан Костов от  ПГМЕТ Троян  се завърнаха град Пловдив като бронзови медалисти от национално състезание „производство на изделия от дървесина –мебели, стилни мебели и дърворезба”2017/2018 учебна година.  Това състезание се организира от Министерство на образованието и науката (МОН) в партньорство с браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост. Всяко училище участва в една от посочените категории или по желание и в трите:  мебели за обзавеждане; стилна мебел; дърворезба. Експонатите бяха приготвени предварително. Възпитаниците на инж.Веселин Дудевски участваха в категорията мебели за обзавеждане. Те бяха изработени във фирма „Рико стил“ гр.Троян с участието на състезателите, които провеждат учебната си практика там. Журито бе впечатлено от красивите  мебели изработени от троянци  благодарение на отличната презентация на Радостин Михайлов.

Той изтъкна предимствата на експонатите, които бяха изработени според критериите, по които бяха оценени от членовете на журито:красота и хармония; прецизност и качество на изработката; качество и прецизност при аранжирането. Заслужено той се изкачи на третото място на почетната стълбичка.

Честито на тримата  ученици Радостин Михайлов, Теодор Войнаков и Йордан Костов и техния ръководител инж.Дудевски от Професионална гимназия  по Механотехника  в Троян!

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button