Как в Основната организация на Съюза на инвалидите гр. Троян отбелязаха един от най-светлите Християнски празници Великден

Още на Велики четвъртък в клуба на инвалида кипеше трескава подготовка.  Ръководството на организацията боядисаха яйца и подготвиха безплатни пакети за крайно нуждаещите се членове. А на  10.04.2018 г. в Ирландския ресторант организираха Великденски празник.

Гости на тържеството бяха: Г-жа Маргарита Якимова – началник отдел “ Хора с увреждания и социални услуги” в Дирекция “”Социално подпомагане” Троян”, Мишел и Клодин Го – дългогодишни приятели на организацията. И г-жа Румяна Еврева – тяхната преводачка. Председателката на организацията г-жа Йонета Радоевска поздрави присъстващите. Благодари на фирмите, които са отворени към организацията и винаги откликват и правят дарения. “Нека всеки да отнесе светлина и радост вкъщи, свежо настроение и надежда, че вярата в доброто не е забравена, че винаги ще има някой, който да ни подаде ръка и да помисли за хората ощетени от съдбата” подчерта в словото си тя. Около 55 човека хапнаха вкусен обяд и се забавляваха под звуците на жива музика. Няколко песни изпълни и леля Янка – дългогодишен член на организацията. Най-вълнуващото за всички бе дългоочакваната празнична томбола от която почти всеки спечели малка предметна награда.

снимките са предоставени от Основната организация

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button