Концерт по случай 10 години танцово студио „Бордо” – гр. Троян

Танцово студио „Бордо” – гр. Троян ще представи грандиозен концерт по случай 10 години от основаването си. Спектакълът ще се състои на 26.04.2018 год. (четвъртък) от 19:00 часа в Читалище „Знание – 1906г.“ в село Черни Осъм. На концерта зрителите ще имат удоволствието да видят най-новите танци на студиото, някои от емблематичните и най-успешни танци за „Бордо”, както и възстановени версии на едни от първите изпълнения на състава. Освен на невероятните танцьори от танцово студио „Бордо”, публиката ще се наслади и на изпълненията на техните гости – театрална школа „Нюанси” – гр. Троян, с ръководител Теодор Лука, балет „Ралица” – гр. Ловеч, с ръководител Боряна Филипова, карате клуб „Атнес” – гр. Троян, с президент  Емил Атев, , Виктория Колева и Никол Илиева. Специален гост на концерта ще бъде певицата с прекрасния глас –  Елица Наумова.

Танцово студио „Бордо” – гр. Троян е създадено през март 2008 от Станислав Анастасов и Мирена Костова. Първоначално студиото предлага две школи – по модерен балет, водена от Мирена Костова и по латино танци – с ръководител Станислав Анастасов. За първи път името „Бордо” е обявено на концерт по случай 3 март, на който Мирена и Станислав представят своя дует на песента „Осъдени души”.

Първоначално студиото се помещава в сградата на Народно читалище „Наука-1870 г.” – гр. Троян, а след това се премества в зала, в сградата на „Постоянство”. Откриват се нови школи – по аеробика, латино танци за деца и хип-хоп, като се развиват и школите по модерен балет и латино танци за възрастни.

Три години след основаването си, студиото остава изцяло в ръцете на Станислав Анастасов, като специализира дейността си в модерен балет и латино танци за деца.

Станислав записва Хореография и съвременни танцови техники във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”, като днес е дипломиран хореограф-режисьор.

През годините танцьорите от танцово студио „Бордо” – гр. Троян се явяват на множество национални танцови конкурси и фестивали от които традиционно се връщат с призови места. Някои от постиженията са първо място на международния конкурс „Magic World” в гр. Хасково през 2016 год., две втори места от конкурса „Танцуваща река” в гр. Русе през 2011 и 2013 год. и пет трети места от същия конкурс, съответно през 2008, 2009 и 2014 год. През 2009 и 2010 год. танцово студио „Бордо” са специални гости на Северен фестивал на любителските читалищни театри „Звезден Прах” – гр. Кнежа. Освен с призовите си места от танцови конкурси и фестивали, студиото е отличено и с грамота „Приятел на УНИЦЕФ”.

През 2016 год. Станислав Анастасов и танцьорите от студиото създават първия в град Троян танцов театър. Спектакълът се казва „Пейката” и премиерата му на 19 октомври беше съпроводена с огромен успех. От тогава студиото гастролира със спектакъла в няколко града, като навсякъде омагьосват публиката със силно емоционалното си въздействие и се радват на положителното мнение на критиката и зрителите.

Сред спектаклите, създадени от танцово студио „Бордо”, влизат също миниатюрата „Не си сама”, която Станислав представя като своя дипломна работа във ВСУ „Черноризец храбър” и концерт-спектакълите „Монолог в танц”, представен през 2015 год. и „Тя танцува за вас” от 2016 год.

Днес в танцово студио „Бордо” – гр. Троян има четири школи по съвременни танцови техники (модерен балет), школа по салса, бачата, кизомба и меренге, както и групи по Зумба.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button