МАЙКЪЛ ИВАНОВ СПЕЧЕЛИ ДВУБОЯ С ХАКАН ХАЛМИ, КАЛОЯН ИЛИЕВ-ТРЕТИ В ПОМОРИЕ

Майкъл Иванов

Тази седмица стартира Републиканският шампионат по мотокрос като по традиция  се случи на мотополигон „Порой”, община Поморие.

Калоян Илиев

Черноморското трасе е единственото по рода си лицензирано пясъчно трасе в България. Самата характеристика на трасето, освен специфичния пясък характерен за региона, включва общо 28 технически елемента като трапецовидни скокове, вълни, терасирани виражи и прави участъци, като всички те превръщат мотополигон „Порой” в едно класическо и трудно мотокрос съоръжение. Участваха над 100 мотокросисти от България и Румъния

Grand Prix Поморие 2018  предложи пряк двубой между Хакан Халми (МСК Севлиево) и троянецът Майкъл Иванов (НСА Моторспорт) в най-многобройната група MX2 За Халми това бе първо официално състезание за сезона, а Иванов вече има четири спечелени манша на проведени състезания в Гърция  и е с опит. В първият манш  битката за първото място бе много оспорвана, но Халми не успява да вземе един от   завоите  пада. И така  Майкъл завършва пръв, както и във вторият.

Калоян Илиев – 3-ти

Другия троянец Калоян Илиев((Air Max Racing,Blagoevgrad Ktm) спечели бронза в MX1. Във втория манш се имал проблем , но пак е успял да завърши трети. Преди него по време са румънецът АДРИАН РАДУЦА№21 с първо време  и ТОНИ ЦВЕТКОВ №1.

Снимките са дело на троянска фотографка, която работи за KTM, Пламенка Луканова

Майкъл Иванов
Майкъл Иванов
Майкъл Иванов

 

Калоян Илиев

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button