РАЗБИХА ГРУПА ЗА КАНАЛДЖИЙСТВО

12 души са задържани при операция на ГДБОП и специализираната прокуратура. При операцията е разбита група за каналджийство, съобщават от МВР.
В акцията са участвали служители на отдел „Контратероризъм“ и отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП-МВР и колегите им от териториалните сектори на главната дирекция  в Плевен, Ловеч, Силистра, Добрич, Варна, Пловдив и Перник, като и следователи от отдел „Следствен“ при СП, под надзора на Специализираната прокуратура.

В процеса на действията по разследването са проверени девет адреса в София и страната. Иззети са два автомобила, мобилни телефони, сим карти, документи за парични преводи, големи парични суми, както и други вещи. На единият от адресите е открито туристическо ремарке с тайник за прекарване на хора с капацитет шест души. Иззети са два луксозни автомобила, използвани от организираната престъпна група – „БМВ”„Х5” и „Рейндж Ровер Спорт“.

За срок до 24 часа първоначално са били задържани 12 души, сред които и сирийски гражданин с хуманитарен статут у нас. Повечето от тях са познати на полицията, много от задържаните са осъждани. Установени и разпитани са 21 свидетели по делото.

На четирима от арестуваните са повдигнати обвинения за организиране и участие в престъпна група, като на двама от тях е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. На двама от обвиняемите е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева и 2000 лева.

Свързани статии

Back to top button