ТРОЯНСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ С ОБНОВЕНА СГРАДА- ГАЛЕРИЯ

Директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов откри обновената сграда на пожарната в Троян.

Стойността на инвестицията е над 720 хил. лева, а финансирането е осигурено по европейска програма „Региони в растеж“.  В рамките на проекта е извършено саниране на външните стени и покрива на сградата, сменена е дограмата, реализирани са някои по – добри конструктивни решения, подменено е съществуващото осветление с енергийно ефективно и изцяло обновена е отоплителната и вентилационната инсталация на сградата. Главен комисар Николов отбеляза, че резултата от изпълнението на проекта е отличен и сградата на РС ПБЗН-Троян ще участва в конкурса за най- добра реновирана сграда.

Лентата е срязана

Кмета на община Троян г-жа Донка Михайлова сподели, че е изключително доволна от факта, че сградата на пожарната в града е първата реновирана, така както служителите на РС ПБЗН-Троян са винаги първи, там където има нужда от тях.

3-годишния Владимир Пиперски с баща си

На откриването на обновената сграда присъстваха още зам.областния управител на област Ловеч г-н  Илиян Тодоров, старши комисар Милен Марионов – директор на ОД МВР-Ловеч и гл.инспектор Радостина Петкова – началник РУ Ловеч.

В РСПБЗН – Троян  работят 30 служители, които обслужват територия от 1100 км2 с население около 37 000 жители, разпределени в две общини: община Троян- 770 км2; 21 населени места и  33 000 души население и  община Априлци- 330 км2., 3 населени места и около 3 700 жители;

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Вторник, 17 април 2018 г.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button