Фестивалът под мотото „Децата на Троян, град на 150 години – деца на Европа“ е открит-галерия

Директорката на ЦПЛР ТРоян и Донка Михайлова-кмет на града

Днес, 25, април, 2018 в двора на старата троянска къща-Шошковата (там се помещава Център за подкрепа за личностно развитие – Троян) се откри за 16-ти път  в Троян и за пръв път под егидата на НСОРБ , дните на талантите. Тази година е под мотото „Децата на Троян, град на 150 години – деца на Европа“ – посветено на председателството на България на Европейския съюз (ЕС), но и на 150-та година от обявяването на Троян за град, каза кметът  Донка Михайлова.

Целта на фестивала е да даде възможност за личностна изява на талантливите деца на община Троян от всички възрастови групи и приобщаването им към актуалните теми на нашето общество – Членството на България в ЕС и БПСЕС.

Фестивалът ще  се проведе в периода от 25.04.2018 г. до 09.05.2018 г. Детското творчество и интереси ще бъдат организирани в следните направления по предварителния график: рисуване; художествено слово и представяне на лично творчество; инструментални изпълнения; мултимедийни презентации; кулинарна изложба; вокални изпълнения; танци; четене; изложби на колекции и хобита; изложби на домашни любимци. Кулминацията на фестивала ще бъде на 09.05.2018 г. – Ден на Европа. Партньор на Община Троян е Народно читалище „Наука – 1870 г.“, гр. Троян.

Част от екипа на читалище“Наука-1870″Троян

Община Троян вече е отправила покани и към представители на Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Събитието е част от поредицата дейности, посветени на юбилея на Троян и възможност на талантливите, активни троянски деца да допринесат за едно по-пъстро честване.

Днес бе денят в който малките художници  от училищата в Троян се събраха да нарисуват родния си град 

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Сряда, 25 април 2018 г.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button