Иван Миховски се включи в екоакция на ЦРОО – чистиха брега на яз. Сопот

Народният представител Иван Миховски и председателят на Общински съвет Троян Петко Пенков се включиха в екоинициатива на Централна рибно-опазваща организация, която се проведе на яз. Сопот. Приятели на риболова от много краища на страната пристигнаха в ранна утрин, за да съберат отпадъците, които рибари са оставили след себе си.

„Тук съм с 5-годишната ми дъщеря, защото считам, че е важно децата отрано да се възпитават в любов към природата и в опазване на околната среда, да усетят разликата – когато отидат на едно красиво място, каквото е нашият Троянски Балкан да знаят, че след себе си трябва да оставят същата красота, а не разхвърляните навсякъде опаковки, бутилки, торбички, кутии и всякакви други отпадъци, които правят гледката неприятна, а и убиват природата, дарена ни от Бог“, коментира след акцията Миховски.

В екоинициативата се включиха представители на ЦРОО от Ст. Загора, Севлиево и други места структури. След мащабната оборка бяха закачени и табели, които да напомнят на риболовците и хората, дошли на излет на брега на най-големия язовир региона, да пазят чисто след себе си.

Преди дни Миховски бе вносител на изменения в Закона на рибарството и аквакултурите, с които от ГЕРБ поискаха драстични наказания за бракониерите. Идеята тръгна именно от троянските представители на ЦРОО, които по покана на Иван Миховски бяха на работна среща в НС, откъдето тръгнаха предложените от нашия народен представител законови промени.

Веднага след внасянето на законодателните промени Марио Антонов от ЦРОО написа ва Миховски: „Над 500 хил. души чакат тази дългоочаквана промяна и най – вече промените в Наказателния кодекс и в частност криминализирането на мрежарския риболов – всъщност там е разковничето! Г-н Миховски, ЦРОО ви благодари“.

Въпреки забраната в момента за риболов, на брега на язовира днес бяха засечени двама нарушителите, които отнесоха солени актове.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button