Информационен бюлетин на ОД МВР-Ловеч

 

На 18.05.2018г. в сектор Пътна полиция при ОД МВР-Ловеч е представен за първоначална регистрация л.а. марка „Рено Клио“, като в хода на работата е установено, че  превозното средство е обявено за общодържавно издирване на 20.02.2018 г. от Р. Франция. Автомобилът е иззет с протокол и за случая е уведомено Бюро СИРЕНЕ.

 

На 19.05.2018г. в 10.35 часа на пешеходна пътека в гр.Луковит, лек автомобил «Пежо 106» управляван от 72-годишен мъж от гр.Червен бряг е блъснал 70-годишна пешеходка.  Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, а пострадалата жена е откарана в луковитската болница, с фрактура на дясна ръка и охлузни рани по главата, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

          

На 20 май около 14.20 часа, 18-годишен младеж от гр.Долни Дъбник при управление с несъобразена скорост на лек автомобил БМВ  и при маневра изпреварване блъска в задна лява част « Дайхатсу-Фероза» управляван от 62-годишен жител на гр.Червен бряг. След сблъсъка на двата автомобила «Дайхатсу-Фероза» се завърта и спира в бетонен отводнителен канал, а «БМВ»-то продължава движението си и се удря в страничната част на „Фолксваген Пасат“, след което  пада в крайпътно дере. В резултат на пътния инцидент 32-годишен мъж от гр.Долни Дъбник пътуващ в «БМВ»-то е получил фрактура на китка и охлузвания. Пробите за алкохол на тримата водачи са отрицателни.

 

В РУ Луковит е образувано бързо производство срещу 21-годишен мъж от гр.Етрополе, който на 18 май е установен да управлява мотоциклет «Ямаха» без регистрация. Мъжът е задържан за срок от 24 часа в местното полицейско управление.

          

Полицията в Тетевен е задържала 21-годишен мъж от с.Градежница, който на 18 май при управление на лек автомобил «Пежо» не е спрял на подаден от полицейски служител сигнал със стоп-палка и е продължил движението си, като е увеличил скоростта. Малко по-късно полицаи са установили и задържали извършителят. 21 –годишния мъж е шофирал без да притежава свидетелство за правоспособност и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.  При тестването му с техническо средство дрегер „drug check 3000“, устройството е отчело наличието на амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

          

В РУ Тетевен е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 18-годишен младеж от с.Глогово, който на 20 май е установен да управлява лек автомобил в с. Градежница след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,81 промила.

          

В РУ Ябланица за срок от 24 часа е задържан 25-годишен мъж от с.Златна Панега, който на 19 май е установен да управлява лек автомобил в селото с 1,35 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство.

          

В РУ Ловеч е започнато бързо производство срещу 63-годишен мъж, който е установен да управлява мотопед «Балкан» с регистрационна табела издадена за друго превозно средство.

 

В РУ Троян е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 19-годишен младеж от с.Дълбок дол, след като на 19 май при извършена му полицейска проверка и последвал личен обиск, в джоб на дрехите му е открито пакетче с 0,48 грама суха зелена тревиста маса, която при извършения полеви тест реагира на  марихуана.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button