МАЙКЪЛ ИВАНОВ НАПРАВИ НЕВЪЗМОЖНОТО В СЕВЛИЕВО

Навръх Гергьовден,  трибуните и зоните за публика на мотополигона „Горна Росица” , Севлиево бяха пълни със зрители, които изгледаха състезанията от Европейския шампионат по мотокрос. Те успяха да видят майсторството и класата на елитните пилоти. Прекрасното време и отличното трасе накара 121 състезатели от  България, Румъния, Молдова, Хърватия, Сърбия, Гърция, Унгария, Турция, Македония, Кипър и Израел да покажат най-доброто от себе си по време на маншовете.

Надпреварата в Севлиево беше и 3-и кръг на BMU European Motocross Championship, като Майкъл Иванов в МХ 2 ( НСА моторспорт, КТМ) доказа за пореден път , че е големия фаворит за спечелване на титлата в края на сезона.  Майкъл има само победи от началото на календара в МХ2, като записа нови 50 точки в актива си след севлиевското състезание . След известни проблеми във втория манш на първия завой след старта остана последен, но след това кара по изключителен начин, за да стигне до успеха. Отново втори остана Хакан Халми ( МСК Севлиево, КТМ), а трети Алекс Димитров ( Моторспорт Варна, КТМ).

В отборното класиране за кръга, трофеят за първото място отпътува за Румъния , благодарение на спечелените 113 точки от уикенда, на втората позиция с 102 точки завършиха родните ни пилоти , а трети Македония – 62 точки.

Миналата седмица Майкъл спечели и купата в Лехчево

по информация на Българската федерация по мотоциклетизъм

снимки LAP>BG

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button