Троян с нов кмет за един ден

 
Петър Аврамски и Донка Михайлова

С нов кмет е днес Троян.

Мястото на Донка Михайлова  от 8 ч. тази сутрин зае Петър Аврамски бивш председател на  ученическия парламент  в СУ“Васил Левски“ . Поводът е Денят на ученическото самоуправление, който в Троян традиционно се организира на 9 май.

Симона Стефанова и Петко Пенков

Още 4 от младежите ще работят днес в общинската администрация, като работният им ден започна също в 8.00ч.

Симона Стефанова  от СУ’Св.Климент Охридски“зае мястото на Петко Пенков -председател на общински съвет Троян,

Тодор Спасов и зам.кмет Бистра Чолакова

Тодор Спасов от ПГМЕТ Троян е зам.кмет по строителството, абитуриента от черносоъмското училище СУ“Васил Левски“ пое ресора по икономиката. Бъдещата керамичка Пламена Пенева , от НУПИ“Проф.Венко Колев“в балканския град се зае със задачите свързани с образованието и културата.

Пламена Пенева и г-жа Джабраилова-образование и култура
Кметът Донка Михайлова  ги запозна накратко  с плана за деня. Очертаваше се доста динамичен ден за Аврамски и Стефанова, които имаха срещи в Ловеч, и в града.

с министърът на Икономиката,областен и зам.областен управител
Иван Гешков- ресор икономика

След това присъстваха на оперативката на зам.-кметовете, После се представиха и на цялата общинска администрация, която имаше обичайната  оперативка за началото на месеца в Информационно-Културния център

Учениците-кметове ще присъстват като такива и на 9май , по време на вдигането на знамето послучай Деня на Европа
 
Петър Аврамски –  дългогодишен член и бивш председател на Ученическия съвет.Организатор на благотворителните инициативи на „Българската Коледа“ и за набиране за средства към Общинския фонд за лечение на граждани през 2017. Заема първо място в Националната конференция“Пространство и време“ през март 2018. Носител на наградите за чест и достойнство на проф.Гавраилов за 2016 и на Джон Бризби през 2015. Активен участник  в мероприятията в училище и града.
Симона Стефанова-член и зам.председател на детския парламент  в училище.Член на клуб“Дебати“, участва във всички състезания. Посещава всички състезания .Свири на цугтромбон към Общински духов оркестър

Заместник кмет на Община Троян по „Бюджет, финанси и общинска собственост“:

Иван Гешков /12 клас, СУ „Васил Левски“, с.Черни Осъм/: Ученик в професионалната паралелка „Планински водач“. Активно се включва във всички мероприятия за популяризиране дейността на училището.

Заместник кмет на Община Троян по „Планиране, инвестиционна политика и оперативни програми“:

Тодор Спасов /12 клас, Професионална гимназия по механоелектротехника, Троян/: Активно участва в училищния живот и в различни извънкласни дейности. Включва се в експедицията на младите физици до Националната астрономическа обсерватория „Рожен“. Участва в олимпиади по български език и литература, история и цивилизация, техническо чертане. Заема І място във фотоконкурса „Да уловим светлината“ и ІІ място в международния фестивал „Наука на сцената“ през 2016 г. в гр.Севлиево. Знаменосец на училището.

 

Заместник кмет на Община Троян по „Образование, култура, социални и младежки дейности“:

Пламена Пенева /12 клас, Национално училище за приложни изкуства „Проф.Венко Колев“, Троян/: Носител е на едногодишна стипендия от Национален конкурс за изящни, приложни изкуства и дизайн, организиран от Министерство на културата през 2016 година и две поредни години е носител на едногодишна стипендия от Американската фондация за България.

 
 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button