ЧИТАТЕЛИТЕ ПИТАТ, ОБЩИНАТА ОТГОВАРЯ

Отдалеч се вижда само дърво

ОТ РЕДАКЦИОННАТА ПОЩА

Граждани  ни изпратиха сигнал, че на  троянската улица „Радецки‘(срещу болницата) има знак, който е закрит от дърво и трябва  с доста зор да разбереш кой е. Тръгнахме да проверим дали е вярно  написаното в писмото.

Още по-близко сме, но пак не го виждаме

И така  пътуваме по улица“Радецки“ и се оглеждаме за знаци. Тук знак, там знак, няма знак. Вече сме срещу болницата, но няма нищо предупреждаващо, че има легнал полицай и че скоростта трябва да е намалена. Ние карахме много бавно заради  търсенето на знаци.  В един момент видяхме дърво отдясно и съвсем леко се вижда нещо в червено и бяло. Приближихме се и възкликнахме“Еврика“(в превод – открихме знака). Ама кой е той?

ЕВРИКА- открихме кой е знака

Това бе хамлетовския въпрос и с приближаването към него и гледайки отдолу–нагоре(изкривихме си вратовете) през стъклото на колата разпознахме знак В26″Забранено е движение със скорост, по-висока от означената“. В случая с 30км/час.

Оказа се,че има още един знак

Но изненадите не спряха до тук. Видяхме и втори знак, който предупреждава, че има изкуствена неравност. 

Но ние бяхме стигнали до кръстовището без да сме ги спазили. И сме убедени,че не сме само ние…

АКО ПЪТУВАТЕ В ОБРАТНА ПОСОКА ВИЖДАТЕ ,ЧЕ ИМА ЗНАЦИ, НАЛИ?

Обозначителните знаци се слагат точно заради избягване на инциденти, ПТП и др. А в  този случай те просто не се виждат от дървото. И това обезсмисля поставянето им. По този въпрос сме писали и друг път . Защо българинът не спазва знаците? Защото или са неправилно сложени, или не се виждат. А ако обаче всичко е наред при поставянето им, той не вярва и си казва:Защо да спазвам? ДА, за съжаление това е част от истината.

Ще отправим сигналът към Община Троян и ще Ви информираме своевременно за резултата

Руслана Попсавова

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button