322 деца от пет троянски училища гостуваха в РУ Троян, в седмицата от 14 до 18 май

По повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост, РУ-Троян провежда традиционните дни на отворени врати за деца от началните класове на местните училища.

Малките ученици се запознаха на място с условията, при които се трудят полицаите и колко отговорна, рискована и необходима за обществото е тяхната професия.

Децата посетиха дежурната част на районното управление, където служителите им демонстрираха как работи системата за спешни повиквания 112 и как се осъществява комуникация с автопатрулите.  Научиха кога и на кои телефони да търсят помощ, когато са в беда, как полицията реагира на подаден сигнал и как помага на хората. Малчуганите продължиха разходката си в научно техническата лаборатория след което разгледаха различните помощни средства, спецоборудване и оръжия, приети на въоръжение в Министерство на вътрешните работи.

Вниманието на малките гости мигновено се приковаваше от главен инспектор Милен Бочев – Н-к сектор „Охранителна полиция“ в РУ Троян, който показа и разказа за използваните от служителите на реда бойни техники за самозащита и задържане на правонарушители.

Очакван интерес сред младата аудитория предизвика и полицейското куче, което извърши претърсване на лек автомобил за откриване на наркотични вещества.

Децата с интерес изслушаха беседата за специфичните задължения на четириногия полицай, а неговият възпитател демонстрира и други от уменията на помощника си. 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button