БРАВО, АНИ!

Ани Ненова  от Троян спечели първо място в Казахстан на конкурса за изпълнители  в град Актобе

  Нашето момиче се пребори с 23 ма участника от Казахстан, Азербайджан, Киргизстан, Узбекистан.  Конкуренцият е била много силна. Но  орфеевият глас на Ани е запленил журито и тя печели първото място.

Ето какво казва тя самата в нейната страница във Фейсбук:

Първо място за България! Беше сериозна битка! 24 подбрани гласа, едни от най-добрите певци на Казахстан, Азербайджан, Киргизстан, Узбекистан и др. Сред които имаше оперен певец и оперна певица, всички участници са професионални музиканти, някои все още учат в консерватория, други са я завършили и преподават в консерватория, част от тях са ръководители на вокални групи.. Огромна конкуренция. Щастлива съм, че се запознах с тези хора. Невероятни гласове, невероятни хора. Организацията беше изключително добра! Адмирации към екипа! Този успех освен на България е успех за Троян, успех за Мариета и студия „Гласове“ при Читалище Наука Троян! Много съм щастлива, че бях част от това събитие!

Благодарности на всички за подкрепата!

Меценатът Николай Текелиев , който на обществени начала работи с фестивали за пеещи деца и младежи. Николай Текелиев е официален представител на фестивала „Славянски базар“ във Витебск, Беларус, и без официалности помага за българското участие на над 40 други фестивали по света, както и за чуждестранното участие на наши фестивали и конкурси написа:

„Ани беше невероятна! Казахските песни и особено езикът не са никак лесни. Конкурсът за изпълнение на песни на големия им композитор Бейбит Оралулъ беше прекрасно организиран. Великолепна зала, звук и осветление. За съперниците Ани вече написа. Реакцията на журито: самият композитор беше във възторг и страшно развълнуван от новото усещане за песента, което изпълнението на Ани даде. Друг член на журито каза, че това е един от случаите, когато изпълнението е по-добро от оригинала. Председателят – техният най-голям съвременен композитор Кенес Дуйсикеев, че Ани е представила песента като най-красива камерна музика с блестящо развитие и финал. Мога само да потвърдя тези думи. Браво на Ани! Очаквам още много нейни успехи и на българска и на международна сцена! Специални поздравления за Мариета Жекова, защото без нея вероятно не би се получил такъв блестящ резултат за толкова кратко време. И още две думи за конкурса: поеха пътните и пребиваването на участниците, раздадоха много награди, а само паричните бяха над 5000 евро. И никакви спорове за каквото и да било. Това са истинските конкурси, това според мен е формат, който си заслужава да гоним и в България.“

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button