ВЕСЕЛИН МАРИНОВ И ДЕНИЯ ПЕНЧЕВА ГОСТИ НА 16-ТОТО ИЗДАНИЕ НА ПРАЗНИКА НА БИЛКИТЕ, ПЛАНИНАТА И ТУРИЗМА В ТРОЯНСКО

На 30 юни 2018 за 16-ти път ще се проведе Празника на билките, планината и туризма  местността „Айдушко сборище“над троянското село Балканец. С този празник по традиция се открива летният туристически сезон за региона. Събитието се провежда в последната събота на месец юни в подножието на Троянския поход. Организатори са Община Троян, Сдружение „Съвет по туризъм“ – Троян , туристическо дружество“Жална“ с.Балканец.
Цел на празника е участниците в него да станат съпричастни, макар и за един ден, с природата. С участието си в различните туристически атракции, да научат повече за полезните билки и диворастящи плодове. В програмата на празника са включени музикални изпълнения, конкурси за най-много набрани билки по поляните на „Айдушкото сборище“.

Тази година  за доброто настроение ще се погрижат  младата певица Дения Пенчева и любимецът на народа   Веселин Маринов. Традиционният чай от от много билки отново ще бъде правен на място и всеки може да го опита. Приятелите на планината ще имат възможността да потанцуват  на воля. Изненадите също ще бъдат част от празника.  Членове на Министерският съвет  и депутати също ще имат удоволствието да почустват атмосферата и на природата на Айдушкото сборище, където Балкан се вижда на длан

Осигурен е безплатен транспорт. Автобусите ще тръгнат в 9.00часа от паркинга на Община Троян.

Медийни партньори  за събитието  са вестниците“Троянски глас“ и „Троян 21“, „Зетра ТВ“ както и електронния  сайт“Троян експрес“

Дения Пенчева е родена на 11 юни 1989 г. в София. Завършва дипломатическото училище към руското посолство. Тя е откритие  на известната народна певица Гуна Иванова, и след това пренасочена към фолклора. Дения изпълнява предимно македонски песни, но напоследък обръща поглед и към тракийските. Завършила е актьорско майсторство в НБУ при Цветана Манева. Паралелно изучава поп и джаз пеене при Етиен Леви. В  същото време завършва факултета по журналистика.Обича конете и ездата. Има много съвместни проекти с популярни певци и състави . Модерното и фолклора преобладават в нейните песни.
 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button