В рамките на националната акция “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!” РУ Ловеч инициира специализирана полицейска операция.

В рамките на националната акция “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!” РУ Ловеч инициира специализирана полицейска операция.

Акцията е съвместна с Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Ловеч и сдружение “Екомисия 21 век”.

Днес, деца-доброволци съвместно с полицейски служители контролираха пътното движение и призоваваха водачите чрез флаери за повишено внимание на пътя.

Целта на инициативата е изцяло превантивна и е насочена към повишена бдителност и привличане вниманието на всички участници в пътното движение, за спазване на Закона за движение по пътищата, толерантност и уважение към другите участници в движението. Водещо е и желанието за ограничаване на причините и условията за пътно-транспортни произшествия с деца по време на лятната ваканция. Анализ на статистическите данни показва, че най-рискови по отношение едновременно на загиналите и ранените през 2017 год. са били месеците юли, август и юни.

Всеки водач на превозно средство трябва да осъзнае, че качвайки се в автомобила си поема отговорност за децата, които са на тротоарите или пресичат пътното платно.

Статистика за пътно-транспортните произшествия на територията на област Ловеч:

В периода от 01.06.2017г. до 31.08.2017г. на територията на ОД МВР-Ловеч са регистрирани 168 пътни произшествия, с 5-ма загинали и 128 ранени. През този период участници в пътни инциденти са били общо 28 деца, от които 1 дете е загинало , а 25 са ранени.

От 01.01 до31.05.2018год. на територията на област Ловеч са настъпили общо 252 ПТП, с 8 убити и 111 ранени. За първите пет месеца на 2018 год. общо пострадалите деца при катастрофи са 10.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button