КАРАТИСТИТЕ НА „АТНЕС’ СЪС СОБСТВЕНА ТРЕНИРОВЪЧНА ЗАЛА!

Родители също помагаха

СПОРТНАТА ЗАЛА“АРЕНА АТНЕС’ ВЕЧЕ Е ФАКТ!Днес, 16.06.2018, каратистите на СК“Атнес“ са вече в своя спортна зала. Тя  е с полезна тренировъчна площ 150 кв.м. + съблекални и санитарни възли!Това ще позволи провеждането, освен на нормален тренировъчен процес, и на традиционните за Клуба събития – семинари „Самозащита“,“Полицейска лична защита“,“Костенурките-нинджа“ и др, сподели Емил Атев пред Троян експрес.  Президентът на клуба благодари  на ръководството на Коперация“Постоянство“ за предоставената база и условия.“Така се подкрепя спорта, а не с празни приказки!“каза още Атев.

Емил Атев- всичко умее

Как успяха да се сдобият с „Арена Атнес’ троянските спортисти продължи  разказа си  основателят на клуба Емил Атев.

„Една нощ ме озари мълниеносната мисъл, че   РПК „Постоянство“ имат доста имоти. Реших да пробвам. На сутринта рано, рано отидох при ръководителите на кооперацията и се оказа ,че сме късметлии. Сегашната зала бе свободна. Сключихме договорът. Две съботи подред доброволци и родители спретнахме ръкави да почистим занемареното помещение. Кой с отверка, кой с парцал и кофа, кой носи татамита – всеки беше полезен. Изнесохме всички шивачни машини, ремонтирахме дограмите на прозорците. И тази  събота след основно почистване  подредихме залата  за започване на тренировките в понеделник, следващата седмица.  Много сме доволни от това помещение. Има всичко, което желаем. Климатици, вентилатори… всичко има.  Ще има и място за родителите когато водят децата. Обособихме стая за съблекалня. От там състезателите ще влизат  в самата тренировъчна зала. После по обратния път. Има и сервизни помещения. След време ще пребоядисаме. Ще стане чудна зала.  Всички каратисти са доволни и взеха активно участие в ремонтните дейности. А защо АРЕНА АТНЕС?  Защото за нас тази зала има същото значение както „АРЕНА АРМЕЕЦ“ , която е мултифункцинална спортна зала.  Ние ще провеждаме състезания, семинари , пресконференции. За нас това ще бъде нашия дом. Благодаря  още веднъж на всички , които ни помогнаха в трудните мигове след конференцията   в Троян плаза, която можем да сравним с Оборищенското събрание. Първото българско народно събрание. То се провежда от 14 до 16 април 1876 г. в местността Оборище край Панагюрище, когато са  уточнени  въпросите, свързани с хода на подготовката на Априлското въстание през 1876 г. При нас нямаше въстание, но сложихме картите  на масата . И изказахме нашата болка. Разбрахме кои са нашите приятели. И ето  ние успяхме съвсем сами да си намерим  подходящото място за добър тренировъчен процес. Благодаря на всички , които ни съдействаха, помогнаха по всякакъв начин. Много съм щастлив, че троянските каратеки могат всичко и са страхотен екип  не само по състезания, за залата  и в трудни моменти. “

Пламен Мошеков
Михаела Трифонова- пее прекрасно и много добра в каратето.  Тази година ще кандидатства в НСА, специалност „Кинезитерапия“
Владислав – точното инженерско око
Без родителите не може.

Репортерът на Троян Експрес присъства лично на хигиенизирането и  подреждането. В залата бе забелязан и световния шампион Пламен Мошеков да помага. Вече без гипс. През февруари по време на състезание в Испания в една от срещите той получи доста тежка травма на коляното, която бе причина той да не тренира и участва в състезания. Благодарение на президентът на Българска федерация по карате, Алексей Петров, доц. д-р Антони Георгиев оперира Пламен  бе извършена операция. Тя  бе сполучлива. Времето за пълното възстановяване е 6-9 месеца. Балканджията успя за 3 месеца и 15 дена  да се оправи. Лекарите му позволиха да започне по-лека, лека да тренира и другият  месец отива на лагер в Белмекен  с Националния отбор за подготовка за новия сезон.  Предстои му   и Световното първенство в началото на ноември в Мадрид. Надява се да има добра подготовка и да защити титлата си, сподели пред сайта  каратистът.

Стефан Плачков- каратист, футболист, китарист
Второкласниците…
Румен Атев – като баща си. Може всичко
Айгюн- страхотен спортист
И играещ татко

 И така , на 18.06.2018 спортната зала“АРЕНА АТНЕС“ отваря врата за състезателите за  редовни тренировки. Понеделник и четвъртък ще тренират децата и начинаещите, а вторник, сряда  и петък състезателите. Залата се намира в  сградата на РПК“Постоянство“ ет.3, ул“Стара планина“  в посока към реката.

ЧЕСТИТО НА ТРОЯНСКИТЕ КАРАТЕКИ!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button