КУП НАГРАДИ ЗА ТРОЯНСКИТЕ“ГЛАСОВЕ“ В КОНКУРС С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ

Преслав Делчев с Росица Кирилова

Седемгодишният Преслав Делчев, Христо Христов, Теодор Иванов и Тоня Борисова от Студия Гласове при НЧ“Наука-1870″с вокален педагог Мариета Жекова се завърнаха от Павликени с  куп награди. Там  в петък и събота се проведе Седмото издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен с международно участие „Нека да е лято!”. Радко Петков изнесе самостоятелен концерт.

Христо Христов

На Преслав това бе дебют на сцената , но покори сърцата на журито и той зае първото място. Ангелогласният Христо Христов и Теодор Иванов  доминираха в четвърта група над всички и спечелиха първите две места. Шестнадесет годишната Тоня Борисова взе наградата на фирма „Тоти ойл“ ООД. Този конкурс се проведе  в навечерието на Деня на Павликени. 48  певци участваха в конкурсната програма с изпълнение на две песни. Освен от България, млади певци дойдоха и от Румъния.
Във всяка от четирите възрастови групи бяха присъдени първо, второ и трето място.
Председател на международното жури е композиторът Стефан Димитров, автор на музикалната емблема на конкурса „Нека да е лято!“. Своите оценки присъждаха също композиторът от Румъния и директор на Международния конкурс в Къмпулунг Серджио Чико, естрадната певица Росица Кирилова, заместник-кметът на Община Павликени инж. Анастасия Вачева, председателят на СК „Зоки“ Велико Търново Зорица Радловска и музикалният педагог Александър Михайлов.
Богата съпътстваща програма организира Община Павликени за участниците в конкурса, родители и ръководители на музикални школи.
Специална изненада за публиката бяха рециталите след края на конкурсната програма. Запомнящи се представяния направиха звездата на българската естрада Росица Кирилова, миналогодишният победител от „Гласът на България“ Радко Петков и миналогодишният носител на „Гран при“ от „Нека да е лято!“ Симона Захариева.

ГРАН ПРИ спечели  Александра Златева, Разград, 14г.

Източник:Община Павликени

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button