ТРОЯНЕЦЪТ ТОДОР КОЛЕВ С ПЕРФЕКТНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА КУПА“ВАСИЛ ЛЕВСКИ“2018

Купа „Васил Левски” 2018 на Областен управител на националния шампионат по колоездене за юноши спечели Габриел Грозев

Президентът -мениджър на троянския „Хемус -1896′“Тошко Колев бе в ядрото на перфектната организация на националното състезание за Купа“Васил Левски 2018“ в Угърчин

Носител на купата „Васил Левски“ 2018 стана Габриел Грозев от Нова Загора. След него се класираха Петър Димитров, Йордан Петров, Дамян Иванов, Валентин Стефанов и Дениз Люстемов.
При дисциплината 10 км индивидуално по часовник на първо място се класира Габриел Грозев – Нова Загора, следван от Петър Димитров – Несебър и Йордан Петров – Сливен.
В дисциплината 75 км общ старт първи бе отново Габриел Грозев. След него се класираха Дениз Люстемов и Любомир Илчев.
Първото място в крайното отборно класиране на шосе бе за „Цар Симеон“ – Пловдив, второто – „Янтра-Исполин“ – Габрово, а третото – „Сините камъни“ – Сливен.
Държавният шампионат по колоездене на шосе за юноши младша възраст по покана на областния управител Георги Терзийски се проведе на 23 и 24 юни. Домакини бяха общините Луковит и Угърчин.
Официалното откриване на шампионата бе в Луковит от зам.-областния управител Илиян Тодоров, а стартът бе даден от кмета Иван Грънчаров пред паметника на Васил Левски. Наградите бяха връчени от кмета на община Угърчин Станимир Петков и зам.-областния управител.
На церемонията по награждаването на победителите от двата дни и връчването на купа „Васил Левски” в Угърчин, където бе и финалът на надпреварата, Българският колоездачен съюз благодари на съорганизаторите за перфектната организация, на двамата кметове – Иван Грънчаров и Станимир Петков за осигурения награден фонд и на областния управител Георги Терзийски за поканата, отличното домакинство и перфектната организация. От своя страна Тодоров благодари за изключителната организация по сигурността на състезанието на Агенция Пътна инфраструктура, Областно пътно управление – Ловеч, ОД на МВР и районните управления в двете общини и ЦСПМ.
„Като съорганизатори на днешния шампионат съм благодарен, че той премина без произшествия, напрегнато, но при отлична организация. Благодаря и на кметовете на двете общини – Луковит и Угърчин, и особено на Българския колоездачен съюз, които прегърнаха идеята на областния управител Георги Терзийски състезанието да е в област Ловеч. Защо?! Защото искаме този толкова красив спорт да е познат и тук в тези общини, защото искаме децата на Луковит и Угърчин да се докоснат до него, а кой знае, и да го заобичат и практикуват. Това, което прави кметът на Луковит за развитието на спорта в общината, готовността, която има местната власт в Угърчин за развитието на спорта да бъдат стимулирани. Това се прави в името на децата, които трябва да знаят и да бъдат възпитавани в това, че силата и бързината, стремежът за победа трябва да се демонстрират в спорта, при ясни правила”, каза в приветствието си към участниците и победителите Илиян Тодоров.
След приключване на състезанието съдийската бригада също изрази отличните си впечатления от организацията, а главният съдия, който носи отговорност за цялостното протичане на шампионата бе категоричен, че от години не е провеждал състезание при такава организация и с колегите му очакват и са готови да работят и следващата година на наша територия. Само създаването на традиции ще промени и отношението на публиката към този и други спортове, в Южна България, където се провеждат много повече такива състезания, хората от населените места приветстват участниците по един своеобразен начин. Тук публиката бе малко, но пък сърцата. Създаването на традиции в провеждането на подобни състезания ще даде ново усещане и у хората в Северна България и в по-малките населени места, категорични бяха съдиите и приветстваха идеята на Терзийски етапи от шампионата да се провеждат в област Ловеч и в следващите години в различни общини при подкрепа от тяхна страна.
Купа „Васил Левски“ на Областен управител Ловеч бе учредена миналата година по повод 180-годишнината от рождението на Апостола за колоездачно състезание под надслов „180 години от рождението на Левски – 180 км с велосипед по неговите стъпки”. Партньори в инициативата тогава бяха трите общини, през които мина колоездачната колона – Карлово, Троян и Ловеч.
Тази година купата бе връчена като награда в Държавния шампионат по колоездене на шосе за юноши младша възраст, като със съдействието на областния управител Георги Терзийски и президентът на колоездачен клуб „Хемус 1896” Тодор Колев – главен двигател за провеждането на състезанието, федерацията по колоездене прие той да е на територията на област Ловеч, а домакини да са общините Луковит и Угърчин. Идеята бе прегърната от кметовете Иван Грънчаров и Станимир Петков, които осигуряват и наградния фонд.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button