Ще се крадат ли „личните моми?

След като от ГЕРБ обявиха, че има опозиционни кметове, които гравитират около тях, стана ясно и кои ще са номинираните техни градоначалници за нов мандат.

Доверие за нов мандат получават кметовете на София Йорданка Фандъкова, на Бургас Димитър Николов, на Варна Иван Портних, на Пловдив Иван Тотев, на Стара Загора Живко Тодоров, на Велико Търново Даниел Панов и на Благоевград Атанас Камбитов.

Шефът на Националния предизборен щаб и зам.-председател на партията Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ има много кметове отличници и призна, че цени много усилията им.

От ГЕРБ обаче категорично отказаха да издадат кои кметове на БСП и други политически сили гравитират около най-голямата партия с надеждата да получат подкрепа на местните избори след 1 г. и 3 месеца, съобщaва „24 часа“.

В Ловешка област поне засега преминаване от БСП в ГЕРБ на градоначалници не се очертава. Най-примамливата управленска позиция е в Троян. Близки до ГЕРБ чули активисти да говорят, че е по-важно да спечелят в Троян, отколкото в Ловеч. Само че настоящата кметица Донка Михайлова е с много силен актив, всеотдайно работи за града и хората я харесват., с казва още в централната медия

„Категорично не смятам да изменя на БСП, от която преди това бях депутат“, каза тя. И уточни: „От медиите разбрах за намеренията да бъда „открадната“. Интересно е това, че политическите централи възраждат традициите да се крадат личните моми. Добре би било, преди да ни разпределят, първо да ни помагат – местната власт има нужда от подкрепа“.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button