95 даровити деца получиха награди от Община Троян-галерия

Ежегодно Община Троян връчва награди на даровити деца с постижения в различни сфери, участвали и класирани на международни, национални, областни кръгове на олимпиади, състезания и конкурси.

Христин

Вече 13 години талантливите троянски деца получават награди. Подпомагането се извършва със средства от общинския бюджет. Наградите бяха връчени на 18 юни в Информационно-културен център Троян от кмета на Община Троян Донка Михайлова, председателя на ПК по „Образование, спорт, култура и граждански организации“ Розалина Русенова и началника на отдел „Образование, култура, социални и младежки дейности“ в Община Троян – Иванка Джабраилова.

„Винаги съм казвала, че едно от най-хубавите неща, които може да направи един кмет е да се среща с талантливите деца, да се среща с бъдещето. Искам да ви благодаря за усилията!“, с тези думи кметът се обърна към присъстващите. Тя пожела на всички смели мечти, защото само големите мечти предпоставят постигането на големи цели.

95 изявени ученици, от които за индивидуално и за отборно представяне, получиха финансово подпомагане на обща стойност 4680 лв. Отличените ученици са от училищата: СУ „Васил Левски“, гр. Троян; СУ „Св. Климент Охридски; Професионална гимназия по механоелектротехника; НУПИ „Проф. Венко Колев“; СУ „Васил Левски“, с. Черни Осъм; ОУ „Иван Хаджийски“, НУ „Св. св. Кирил и Методий“ и НУ „Христо Ботев“. Отличените ученици са изяви в областите наука, изкуство, национални състезания по професии, спорт.

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Понеделник, 18 юни 2018 г.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button