Street Art Fest Troyan ще се проведе за втора поредна година

Street Art Fest Troyan се провежда за втора поредна година в град Троян, като тази година програмата е още по-разчупена и наситена от инициативи. Негови създатели са SEED Foundation – организация, която има за цел да съдейства на обществото и на държавата за осъществяване на интеграция и развитие на гражданите.

Фестивалът стартира на 19 юни с мобилна работилница, crafts и графити в НУПИ „Проф. Венко Колев“ и ще завърши на 22 юни със закриващ концерт на площад „Възраждане“.

Небезизвестните, креативни и провокативни Destructive Creation са главните действащи лица в мобилната работилница. Те ще се намесят чрез поправяне на счупени пейки в парк „Къпинчо“, за да са още по-приятни за посетителите панорамните гледки, които той предлага.

В работилница “Crafts”, начело с Таня Михайлова, част от екипа на Ателие „8 елфа“, са изработени артикули с лятна тематика. За всеки от дните, Таня е подготвила материали за разнообразни забавни, но и полезни неща.

Не на последно място, Стефан Бояджиев, с прякор GOAT, наследен от рапърския му период. Весела козичка със сърповидни рога е запазеният му знак. Графитите са му страст, защото на улицата се чувства напълно свободен.
Графитът, който е планиран за фестивала е с надпис ТРОЯН и ще напомня за българското и за борбения дух на народа ни през годините. Той ще се намира по пътя за Троянския манастир.

Финалният концерт е на 22 юни от 19:00 часа на площад „Възраждане“, където добре познатите и гласовити Алекс и Влади, ще въвлекат публиката в много забава и танци. Програмата ще продължи с млади и талантливи изпълнители от град Троян и DJ, който е подбрал селекция от любими хитове.

Street Art Fest Troyan 2018 се провежда с огромната подкрепа и съдействие на Община Троян.

ЗЕТРА

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button