Община ТроянСпорт

„БАЛКАНЧЕ КРОС“за 16-ти път

За 16-та поредна година  състезанието „Балканче – крос“ край с.Голяма Желязна се проведе за пореден път при голям интерес и от страна на състезателите, и от страна на публиката. Официални гости бяха депутатът Иван Миховски, зам.кметът на Община  Троян Розалина Русенова, председателят на Общински съвет Троян Петко Пенков и гл.експерт Тодор Комитов.

19 ентусиазирани състезатели от Абланица, Добродан, Голяма Желязна, Галата, Горна Оряховица, Лесидрен, Ломец, Троян, Черни Осъм и Ябланица участваха в стартовете с мотопеди „Балкан“. Боксове и биваци се построиха рано сутринта, в събота, 7-ми юли. Състезанието с балканчетата се проведе по традиционния начин в три кръга.

В първия – за прецизност, мотористите трябваше възможно най-бавно да преминат по трасето, да преодолеят люлееща се дъска и да пренесат съд с вода. Вторият кръг беше за бързина и техничност. Участниците,  с майсторство и умение, преведоха високоскоростно балканчетата на зиг – заг между колчета,  завъртайки осморка накрая. В третия кръг състезателите участваха в масов старт, който по класически начин и абсолютно безапелационно показа кои са най-добрите състезатели и най-подготвените машини в „Балканче – крос“ – 2018. Победителите се излъчиха след сборуване на точките от трите манша.

Първото място зае нареди Радослав Найденов от Ябланица, след него се нареди Красимир  Мирчев, трети на почетната стълбица се качи Петко Младенов Цонев. Николчо Мирчев (64 г.) от Голяма Желязна получи награда за най-възрастен състезател, а Петко Яниславов (15г.) за най-млад. 

Радослав Найденов

Победителят Радослав Найденов  бе отличен и като най-атрактивен участник. Той направи хетрик след като спечели и третото място  при кросовите мотоциклети. Наградата за „най-калпав състезател“ бе присъдена  на Лъчезар Бориславов Гергов.  Мотопеда на Никола Найденов бе обявен за най-красив.

Победителите при кросовите мотори
Най-калпав състезател
Най-възрастният Николчо Мирчев (64 г.)с Иван Миховски
Най-младият Петко Яниславов (15г.)

В състезанието „Балканче – крос“ по традиция се проведоха маншове за АТВ-машини и кросови мотори.

Имаше голям  интерес към стартовете с кросови мотори. 30 състезатели се състезаваха  в три групи, в зависимост от мощността на машините и възрастта на водачите.

При кросовите мотори спечели Марио Колев, следван от състезателят от Мотоклуб Троян Радослав Трифонов и Радослав Найденов-героят на тазгодишното издание.

Надпреварата с АТВ –та беше много оспорвана и атрактивна.Отново Марио Колев(победителят при кросовите мотори) се изкачи на най-горното стъпало. На второ място се нареди 13-т годишната троянка Мария Боровска, която е възпитаничка на Тодор Христов. С бронзовия медал се окичи Стоян Табаков. Победителите във всички стартове при най-малките също получиха купи, медали, грамоти, мото части и аксесоари. Наградите бяха връчени от нар.представител Иван Миховски и кмета на Голяма Желязна

 

За да се състои този празник на Балканчето заслуга имаха организаторите, а именно Тотьо Христов, съдиите и целия екип. Спонсори на събитието бяха Миховски АВТО, Калинел, ЕООД, Алекса Трейд, Нова трейд, Сириос ООД, Ибрямов ООД,  кмета на Желязна Иван Христов и Ивайло Красимиров  и Красимир Мирчев.

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Събота, 7 юли 2018 г.

 

Тагове

Свързани статии

Back to top button