БЪЛГАРСКИЯТ ХИМН ЗВУЧИ ЗА ‘ФОРТИСИМО“

Вокалният ансамбъл „Фортисимо“получи 91.63 точки от общо възможни 100

Вокален ансамбъл „Фортисимо” за пореден път прослави Бургас и България. Младежите от певческия хор станаха шампиони на Световното първенство по хорово пеене – World Choir Games 2018.  Той се проведе от 4-11 юли т.г
Радостната новина съобщи Милена Добрева – учителка, ръководител и основател на групата. Вокалният ансамбъл получи 91.63 точки от общо възможни 100. 
Припомняме, че „Фортисимо“ безапелационно спечелиха последното издание на „Бургас и морето“. Малко преди това пък вокалната група взе златен медал от Европейски хорови игри и Гран при на нациите, които се проведоха в столицата на Латвия – Рига

Вокалният състав за пръв път излезе на сцена по време на Шоуто на Слави. Те спечелиха тази игра на 17.06.2016. Миналата година отново станаха световни на същите световни игри.. 

Ръководителката им Милена Добрева е бивша валдхорнистка в Средно музикално училище“Панчо Владигеров“ Бургас. Завършва Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Преподавателка, основателка на групата и неин ръководител.
„ФОРТИСИМО“ СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button