ВРЕМЕННО СПИРАНЕ НА ВАЛЕЖИТЕ

В четвъртък преди обяд в повечето места ще настъпи временно спиране на валежите и разкъсване на облачността до слънчево. След обяд и до полунощ отново на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.  В отделни райони валежите ще са интензивни, възможни са градушки.

Ще духа до умерен, в Североизточна България – и временно силен, северозападен вятър. Максимални температури: между 24 и 29 градуса.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна и на много места, главно в следобедните часове, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен, по северното крайбрежие – и временно силен, северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 25-28 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Над планините облачността ще е по-често значителна. На много места, главно в следобедните часове, ще има валежи и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 18 градуса, на 2000 метра – около 12 градуса.

В петък и в събота на места в страната, главно след обяд и до полунощ, ще има краткотрайни, в отделни райони – интензивни валежи, придружени и с гръмотевици, възможни са и градушки. Вероятността за значителни количества намалява, но все пак на изолирани места, главно в Северна България и Рило-Родопската област, са възможни локални краткотрайни извалявания до 20-25 л/кв. м. Преди обяд, главно в югоизточната половина от страната, ще има и слънчеви часове. Температурите слабо ще се повишат, но все пак ще се задържи сравнително хладно за периода, с преобладаващи максимални температури между 26 и 31 градуса.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button