ИЗМАМА С ОРТОПЕДИЧНИ МАТРАЦИ В ТЕТЕВЕН

Районна прокуратура – Тетевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, измамил трима с обещание за предоставяне на ортопедични матраци, съобщиха от държавното обвинение.

К.Н. ще отговаря пред Темида за това, че на  11 юли и на 7 август 2017 г. в хотел „Здравец” в Тетевен излъгал трима души,  че ще им бъдат доставени ортопедични матраци и други стоки от фирма „Медилайф магнетик” ЕООД и с това завлякъл от тях общо 1280 лв.

Пострадалите били на почивка в х

отела, където присъствали на презентация на продукти на фирма, представена като „Медлайф магнетик“ ЕООД – гр. София. Презентацията била проведена от обвиняемия К. Н. и още двама. Тъй като представените продукти им харесали, тримата направили поръчка за различни изделия, предлагани от К. Н. Едната жена заявила масажиращ матрак, мериносова завивка, ортопедична възглавница, магнитен колан, магнитна постелка, като поръчката била за 1080 лв.

Бил съставен договор съгласно който в брой били платени 300 лв., а останалите 780 лв. трябвало да бъдат дадени при доставката на продуктите, но те така и не пристигнали. По същия начин били измамени и другите двама – след презентация в хотела те си поръчали масажиращ матрак за 980 лв., които били платени в брой, но  стоката не получили. След жалба на пострадалите е установено, че К. Н. не е имал сключен трудов договор с фирма „Медлайф магнетик“ ЕООД по времето, когато е правил презентации от нейно име.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button