Министър Николай Нанков посети наводнените райони в Тетевенско

Извънредно заседание на Комисията по бедствия и аварии ще се проведе утре, за да бъдат изчислени щетите нанесени от продължителните дъждове в Тетевенско. Това съобщи министър Николай Нанков в село Глогово, където посети наводнени къщи. От Министерство на отбраната ще бъде осигурен понтонен мост за трите откъснати махали в селото, който ще се ползва до построяването на постоянен такъв. Министър Нанков заяви,че в момента в община Тетевен без вода са шест населени места, водоноските не са достатъчни. Утре ще бъдат доставени още няколко такива, а на ВиК ще бъде потърсена отговорност.
Въпреки,че времето днес се успокои бедственото положение в община Тетевен продължава. То се удължи с решение на кризисния щаб тази сутрин. От паднали дъжд най- силно пострадаха селата Глогово, Градежница и Черни Вит. Наводните къщи в кв. Полатен вече са отводнени, отворен е и пътя Тетевен – Черни Вит. Възстановено е ел. захранването в общината, без вода са Тетевен, Рибарица, части от Гложене и Глогово.Проливният дъжд през последните дни за кратко затвори със свлачище пътя Черни Вит-Тетевен,който вече е отворен и унищожи реколтата на жителите в селото.
В село Градежница тази нощ се активираха свлачища, край река Градежница, до пътя Глогово -Градежница, който е единствения пътен възел между двете села и връзка с пътя с Тетевен. Днес от реката бяха вадени паднали дървета
Възстановителните дейности в община Тетевен все още продължават.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button