ОБЯВИХА БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ В ТЕТЕВЕНСКО

Тетевен, 24 юли /Даниела Балабанова, БТА/
Обявено е бедствено положение в община Тетевен. Това е решил Общинският щаб по бедствия и аварии, съобщи за БТА кметът на общината Мадлена Бояджиева. Причината е влошената обстановка след падналите над 99 литра на кв. метър количества дъжд в общината, особено в селата Глогово и Градежница. Има информация и за жертва в Тетевен в следствие на наводненията.
Според първоначалната информация на Бояджиева инцидентът е станал в близост до къща за гости. Млад мъж си е оставил колата си, опитал се е да премине през водата и вероятно е бил отнесен.
Кметът добави, че водата в Тетевен вече на повечето места се е оттекла от улиците. Остава сериозно положението в селата Глогово и Градежница. Там все още няма ток, има наводнени къщи, разрушена инфраструктура. Три махали в Глогово са откъснати от пътя и няма достъп до тях. В тях живеят около 300 човека. Пътят е разрушен, а един бетонен мост е отнесен.
В Градежница също има много наводнени къщи, реката е излязла по улиците, има свлачище на пътя Градежница – Глогово.
Спешно се предприемат мерки по укрепване на коритото на реката в селата. Хората в откъснатите махали ще бъдат снабдени с всичко необходимо. Областният управител Георги Терзийски, който заедно с кмета е на място, се е свързал с БЧК, от където ще доставят хранителни продукти на хората.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button